<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Hvordan få gratis norgeskart på telefonen

11 mar, 20170 kommentarer

Vi er mye på tur, og det er klart vi må kunne å lese kart. Det kan nok de aller fleste. Kart og kompass derimot, er mye vanskeligere synes vi. Både fordi det er dyrt – du må jo kjøpe et kart for hvert område du skal til. Men også fordi det er upraktisk når du skal på enkle turer og bare lurer på om du er på riktig vei eller du vil finne veien selv. Vi har prøvd gamlemåten, men når vi fant ut hvordan vi kunne få gratis norgeskart på telefonen og fikk prøvd ut dette, har vi aldri sett oss tilbake!

Det er faktisk overraskende få vi snakker med som vet om dette, og det er kanskje ikke så rart! Det er mange rare sider ute på nettet som prøver å selge deg kart, men gjennom Kartverkets side kan du faktisk nå laste ned gratis norgeskart til valgfrie fylker i 1:50 000 – du kan til og med få med kart i litt av Sverige på kjøpet! Siden deres er ikke så brukervennlig, men hvis du følger anvisningene så vil du se at det fungerer overraskende bra! Her finner du instruksjonene og kartene: https://www.kartverket.no/kart/hele-norge-rett-i-lomma/

Selv har vi brukt kun telefon med GeoViewer appen og gratis norgeskart fra Kartverket på turene våre både sommer og vinter de siste to åra! Fordeler med GeoViewer appen er at du enkelt kan regne ut distanser og planlegge turer på forhånd eller underveis. Du kan også velge hvor mange kart du trenger på telefonen når du laster ned – er du for eksempel ikke så ofte i Finnmark så trenger du kanskje ikke kart over Finnmark heller?

Og har du telefonen i Flight Mode gjennom hele turen sparer du strøm slik at du kan ta bilder og likevel ha batteri når du kommer frem til teltet eller hytta. Men det beste av alt er at GPS fremdeles er aktiv når du bruker Flight Mode – så du kan alltid sjekke hvor du er på kartet og orientere deg på turen uten å bruke unødvendig mye batteri. Med disse enkle triksene så har du både hele Norge i lomma di, men også en gratis GPS!

Vi vet at det alltid vil være lurt med et godt gammeldags kart og kompass, og vil ikke anbefale deg å kun benytte deg av denne appen selv om vi gjør det. Men den er et utrolig godt verktøy, og vi håper dette hjelper deg til mange nye og gode turer fremover!

GOD TUR!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This