<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Hvorfor skriver vi blogg?

30 mai, 20180 kommentarer

Det er mange grunner til hvorfor vi skriver en blogg om våre turer med familien, og her vil vi prøve å forklare årsaken til at vi deler friluftslivet vårt med hele verden!

For at du som leser skal kunne forstå oss bedre så trenger vi en liten forhistorie.

Isabella har vokst opp på gård, og har vært omringet av natur under hele sin oppvekst.

Et opphold i storbyen tok henne vekk fra det frie livet hun hadde lært å elske, noe som tok henne videre nordover til Lillhärdalen, Åre og så langt nord som Kvikkjokk i den svenske fjellheimen.

Gjennom studier innen Outdoor Management i Åre har hun lært å leve med og i naturen under alle forhold, og en bacheloroppgave førte henne til en øde øy ute i den Siamesiske bukten der hun jobbet som praktikant for et firma som drev med friluftsopplevelser.

Viggo vokste opp midt i Trondheim sentrum, og har vært en bygutt så lenge han kan huske. Likevel tok en ekstremt aktiv og friluftsinteressert far han med på skiturer over Dovrefjell så vel som teltturer gjennom Trollheimen på ledige dager.

Det ble også mange ferieturer der strandlivet var utelukket – her måtte familien traske opp til toppen langs løs vulkanstein i Tenerife eller like gjerne vandre over fjell og daler på grensa til Sveits.

Friluftsinteressen ble glemt for bygutten når han vokste opp, fikk barn og karriere. Men en beslutning om å reise til utlandet på ubestemt tid, der Viggo kunne dyrke sine klatre og friluftsinteresser igjen, førte naturen tilbake til mannen.

Etter dette møttes Isabella og Viggo på kanskje det best tenkelige tidspunktet i deres liv.

 

Og siden har vi ikke sett oss tilbake:

 

En sønn er født, og vi har som et par kunnet reise rundt nesten hele Norge og oppleve den storslagne naturen som finnes her.

Vi har vært på utenlandsturer og vandret på tropiske fjell i Madeira, trosset jungler og store fjell i Costa Rica, og ikke minst kjent oss som ekte, levende mennesker som har fått følge vår pasjon for et aktivt friluftsliv sammen.

Historien er så vidt begynt, men i denne historien har vi tatt med oss Aiko og Saga som er Viggos barn fra et tidligere ekteskap. De har lært seg hvordan det er å sove i telt for første gang, de har trent psyke og muskler på stadig lengre turer og høyere fjell.

Og de, som barn flest, elsker å være i naturen. Det å møte naturen, helst sovende i telt og langt i fra mennesker og mobildekning, har ført oss som en familie nærmere hverandre.

Vi opplever mindre stress, mer glede, mer liv. Vi er ekte, levende mennesker sammen når vi er i naturen.

(men noen ganger lurer vi på hvorfor vi i det hele tatt gidder å ta med barn på tur!)

 

Så hvorfor skriver vi blogg?

 

Bloggen begynte som en ide. En mulighet til å se tilbake på de turene vi har opplevd, gjenskape minner og opplevelser sammen. Men den har utviklet seg til så mye mer.

Nå er bloggen ikke bare et nesten evigvarende prosjekt der vi stadig skriver om gamle turer og erfaringer, men også en plattform der vi kan dele fremtidige turer og tanker med deg som leser.

Vi ønsker å oppfordre alle til et aktivt friluftsliv. Enten dere er en stor småbarnsfamilie, liten storbarnsfamilie, eller bare en person eller et par som ønsker å kjenne på hvordan det er å være ute.

Uansett hvilken grad av friluftsliv du liker – selve definisjonen på friluftsliv er ganske enkelt å oppholde seg eller drive med fysisk aktivitet i naturen.

Perfeksjonisme er et ord som ikke finnes hos oss. Sammen er vi knoll og tott. Vi gjør feil hele tiden, vi prøver ting vi ikke har forutsetninger for å få til, og vi er ganske naive når vi skal ut på turer. Men det er sånn vi lærer.

Det er dette vi kan dele med deg, som kanskje gjør at din tur blir litt mer forutsigbar. Men forhåpentligvis ikke for forutsigbar!

Tør vi ikke ta sjanser, skjer det heller ingen endring. Og det samme gjelder friluftslivet! Det er ikke enkelt å sove i hengekøye med en 1-åring.

Du har ikke lyst til å prøve det!

Det samme gjelder den første natta i telt med en 7 uker gammel baby, eller en tur opp en vulkan med en nesten 8 måneder gammel unge.

Vi gjorde det, og mye mer. Og vi har dyttet grenser både for oss og for barna. Hele tiden.

Dørstokkmila er lang, men så fort du bestemmer deg for at dette skal jeg prøve – ja da kommer du deg over.

Også vil naturen lære deg hva du trenger til neste gang.

Bloggen er også et ønske om å kunne leve mer, slave mindre.

Vi vil mer på tur, mindre på jobb.

Det er klart det ikke er gjort på en dag, men med all den tid og innsats vi legger inn så håper vi at det gir en viss avkastning. Kan det føre til at flere får et friluftsliv på sine egne vilkår er det fantastisk!

Kan vi tjene penger, få betalt for å reise på turer eller få prøve og beholde utstyr som vi trenger til turene våre så er det mye mer enn det vi kan be om.

Derfor vil vi være åpne for sponsede turer og vi vil bruke såkalte affiliate-lenker der vi kan slik at vi kan tjene penger og få muligheten til å oppleve neste tur.

Affiliate-lenker er lenker der vi får betalt dersom du kjøper noe på den siden vi anbefaler – uten at du betaler noe mer!

Det kan også være så enkelt som våre lenker til airbnb eller nabobil der du får en rabatt og vi får penger å bruke. Vinn-vinn altså.

Men du må alltid huske at vi ikke skriver noe om vi ikke mener, uansett hvor mye vi kunne ha tjent på det!

Den store drømmen er å kunne på ærlig og redelig vis leve av å skrive om det å dra på tur med og uten barn!

Men vi håper, vi tror at det vi deler med verden kan gjøre en forskjell.

At flere kommer seg på tur, at det er lettere å finne informasjon om hva du bør og ikke bør gjøre (ikke gjør som oss!).

At de som har barn og ønsker å komme seg ut på tur, enten det er en skogstur i nabolaget, fjelltur med telt, skitur med pulk eller første gangen i hengekøye, at de tar det skrittet, at du tør!

For det kommer du aldri, aldri til å angre på! Det lover vi!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This