<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

10 tips til billig påskeferie med barn

25 mar, 20180 kommentarer

Påsken er en av våre favoritthøytider! Å få minst 10 fridager sammen med barna kommer ikke ofte, og påske for oss er en tid for familiekos, nærhet og opplevelser!

Men det er også viktig at vi ikke bruker for mye penger, en påskeferie kan fort bli mye dyrere enn man hadde tenkt seg!

Husk at for barna betyr det ikke så mye hvordan hytta ser ut eller hvor mye penger du har brukt på påskeegg – det som sitter igjen er minnene om kvalitetstid sammen med foreldre og familie, og ikke minst gleden av å dele nye opplevelser og erfaringer!  

 

Her kommer våre 10 beste tips til billig påskeferie og aktiviteter med barn:

 

1. Prøv en telttur

 

Har du ikke mulighet til å komme deg på fjellet i påsken, kan kanskje en telttur være tingen?

For barna er det alltid mer eksotisk å sove i telt enn å sove på en hytte. Ute med elementene bruker de alle sansene, vi får en helt annen nærhet når vi er sammen om å pakke sekker, gå tur og slå opp telt, lage mat og sove tett innpå hverandre.

En natt i nærområdet kan være nok for å skape gode opplevelser for livet, slik vi gjorde på turen vår til Dalevatn utenfor Stavanger.

 

2. Eller finn en billig hytte

 

Er det hytte som gjelder så finnes det utrolig mye billig å leie gjennom Airbnb.no, og bruker du kartet til å søke i kan du finne din hyttedrøm i din prisklasse på et sted du aldri hadde hørt om!

Det gjorde vi da vi leide hytte ved Vassfaret i Buskerud, og det er noe man husker det!! Andre gode alternativer for billig hytte i påsken er inatur.no, og selvfølgelig DNT sine selvbetjente hytter – selv om disse fort kan bli veldig fulle i påsken!

 

3. Planlegg reisen

 

Er du tidlig ute kan du reise både langt og billig med NSB for hele familien.

Vi velger ofte tog fremfor fly eller bil, da vi får med mer bagasje, bruker mindre penger og ikke minst fordi barna kan bevege på seg gjennom hele turen.

Alternativet for oss som ikke har bil er å leie bil gjennom nabobil.no. Her er det ofte mye ledig og rimelig i feriene, og vi får full fleksibilitet til å reise akkurat dit vi vil!

 

4. Pynt egg

 

Kjøp billig vannmaling på Nille, og ta med egg og en synål på påsketuren.

Å dekorere påskeegg sammen utenfor teltet eller rundt bordet på hytta er en nesten glemt tradisjon, men for barna er det fascinerende å tømme og male på egg, det er god trening i finmotorikk, også får man jo verdens fineste påskepynt!

Husk å ta vare på innholdet i eggene til morgendagens eggerøre!

 

5. Lag billige påskeegg

 

Påskeegg du fyller selv koster veldig lite, og du kan fylle de med billig smågodt.

Eller hvorfor ikke prøve spennende frukter, nøtter, kjeks, tegneserier, små leker og annet som barna kan bli overrasket av?

Her er det du som setter standarden og fantasien som setter grensene.

 

6. Arranger påskeeggjakt

 

Å lete etter påskeegg er den morsomste aktiviteten i påsken!

Nesten som på julaften venter barna forventningsfullt til påskeaften for å se om påskeharen har vært på besøk.

Uansett hvor vi er, gjemmer vi alltid eggene ute, helst oppe i trær eller på litt vanskelig tilgjengelige steder. La barna få et par hint om hvor du har hørt påskeharen, og la de lete til de finner eggene.

Å finne sitt eget egg gir faktisk mer glede enn innholdet i egget!

 

7. Skap motivasjon

 

Enten dere går tur på beina eller på ski er det viktig å skape motivasjon og turglede for barna.

For lengre turer bruker vi alltid å lage et lite BINGO ark til barna, der de får ulike ting de skal finne underveis og får krysse av på arket sitt. I påsken kan det for eksempel være fjær, en gul blomst, en sky som ligner en hund, harespor i snøen, en pinne, en bæsj osv.

Tilpass etter hvor dere skal gå og gjør det passe vanskelig for barna. Det holder motivasjonen oppe, og det gleder stort når de voksne er med og hjelper til å lete!

 

8. Lag en barnevennlig påskekrim sammen

 

Begynn med tittel, for eksempel: «Det året påskeharen ikke kom på besøk». Dette kan tilpasses etter alder, men her kan dere for eksempel si en setning hver, også lager dere en historie sammen.

Dere kan også skrive ned og presentere for de andre i familien. Utrolig spennende, morsomt og gøy!

 

9. Klassikeren

 

Er det snø utenfor døra? Hent frem spaden og bygg et lite hopp i bakken, grav frem en sofa i solveggen.

Planlegg en piknik, hent frem liggeunderlag, kakao, lesestoff og masse varme klær og nyt tiden ute sammen!

Del dere opp i lag og bygg det største snømonsteret eller den største snømannen i løpet av en time! Eller bare kjør full snøballkrig!

 

10. Sist, men ikke minst – vær fleksibel!

 

Stormer det og er uvær utenfor, lag en hytte av tepper inne, tenn lys og les noen gode bøker sammen. Lag deilig mat sammen med barna, la de få være del i alt som skjer.

Ha totalforbud mot ipad, dataspill og mobiltelefoner.

 

Bruk tid på hverandre, sammen. Vær tilstede. Det kommer til å bli den beste påsken dere noensinne har hatt!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This