<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

3 topper med utsikt over Oslo som du må oppleve

28 aug, 20180 kommentarer

Vi har vært mye rundt på toppene rundt og i Oslo, sovet i telt og hengekøye og gått dagsturer for å oppleve fantastiske topper med utsikt over Oslo og Bærum.

Her skal vi dele de beste utkikkspunktene rundt Oslo med deg, pluss en veldig hemmelig utkikksplass som vil gi deg en opplevelse du sent vil glemme!

Nå som vi ikke bor i Oslo lengre, kan vi endelig dele våre hemmeligste steder med deg!

Alle disse toppene er ganske lette å komme til og passer selvfølgelig for barn, men skal du ha med små barn bør du bruke bæremeis eller bæresele – hit kommer du ikke med barnevogn!

 

3. Kolsåstoppen – luftig og folksom utsikt over Oslo og Bærum

 

utsikt fra kolsåstoppen på vinteren

På vår tredjeplass ligger Kolsåstoppen, praktisk talt i Bærum, men turen opp gir deg uhindret utsikt over Bærum, Nesodden og inn mot Oslo by. Men forvent ikke å få utsikten for deg selv! (utenom midt på vinteren da!)

At toppen er så lett tilgjengelig er med på å gjøre Kolsåstoppen til en favoritt blant store og små mosjonister og turgåere, sommer som vinter.

Komme seg hit med bil: Gateparkering langs småveiene ved Toppåsveien – det er nå parkeringsforbud i toppen av Toppåsveien, og parkeringsvaktene er ivrige!

Komme seg hit kollektivt: T-bane til Hauger også gå opp Toppåsveien. T-banen er i sone 1 og er en enkel og billig måte å komme seg til Kolsåstoppen fra Oslo. Alternativt går det buss til Toppåsveien som sparer deg noen hundre meter, men du må betale for sone 2V.

Turen opp: Følg Toppåsveien nesten til den slutter. Her ser du tydelig sti inn, og følger du denne oppover er du på toppen av Søndre Kolsåstopp på 30-60 minutter avhengig av tempo.

En variant av turen er beskrevet på ut.no, og her har du mange ulike valg på vei opp. Et godt alternativ om du reiser kollektivt er å begynne på turen ved å ta stien der bekken møter Toppåsveien – da får du en variert og fin tur oppover! Å gå rundturen forbi Nordre Kolsåstopp og ned til Kif-hytta på veien tilbake er en av våre favoritter!

 

2. Skaugumsåsen – Askers fineste utsikt?

 

beste utsikt over oslo?

Ja, denne toppen ligger i Asker. Men det er nettopp dette som gjør denne toppen så spesiell. Utsikten er av en annen verden, og der utsiktspunktet på Kolsåstoppen er sørvestvendt, står Skaugumsåsen fritt og sørvendt med panoramautsikt over hele Oslofjorden, over til Østmarka og langt innover i Nordmarka.

Tar du turen inn til Skaugumåsen vil du også unngå den trengselen av folk som du opplever på Kolsåstoppen på godværsdager, og er du virkelig heldig kan du få toppen og utsikten helt for deg selv!

Komme seg hit med bil: En stor gratis utfartsparkering ligger ved Sem, på høyre side av veien et par hundre meter fra Kronprinsparets residens på Skaugum. Herifra er det merket sti opp til toppen.

Komme seg hit kollektivt: Her er buss det eneste alternativet, men fra Sandvika stasjon går det hyppige avganger med buss til Solgården. Herifra er det rundt 500 meter til utfartsparkeringen og stien til Skaugumsåsen.

Turen opp: Følg merket sti fra utfartsparkeringen ved Sem gjennom husmannsgårdene, og ta til høyre når stien kommer ut på grusvei. Følg grusveien et stykke før du ser tydelig og bratt sti opp mot Skaugumsåsen. Turen opp er veldig bratt, men belønningen er en utsikt som bare blir bedre og bedre.

Opp til toppen tar det ikke mer enn 30 minutter avhengig av pauser, og selv om det er bratt er dette derfor en tur som passer de fleste som ønsker god utsikt uten for mye strev. Her er et litt mindre bratt alternativ til turen på ut.no, som kombineres med en rundtur ned til Tømmervika og rundt Semsvannet.

 

1. Skullerudåsen – den vakreste solnedgangen over Oslo

 

barna ser på solnedgangen på verdens fineste tur i østmarka

Den siste toppen på lista vår har vi holdt hemmelig i over et år, og vi har vært her flere ganger siden vi oppdaget den første gang. Både på telttur med alle barna og på vår første hengekøyetur, alltid med den fineste utsikten vi har opplevd i Oslo og de aller vakreste solnedgangene vi kan forestille oss!

Utsiktspunktet ligger gjemt like under Skullerudåsen, og på toppen av at du får Oslos kanskje beste utsikt, finnes det bålplass og mer enn nok teltplasser her. Vi anbefaler deg på det sterkeste å overnatte på Skullerudåsen for å oppleve solnedgangen over Oslo!

Komme seg hit med bil: Ved Skullerudstua er det hundrevis av gratis parkeringsplasser der du kan stå i opptil 48 timer. Enkel adkomst og alltid en ledig parkeringsplass.

Komme seg hit kollektivt: Det enkleste er å ta t-bane til Skullerud og gå gangveien ca 200 meter oppover mot Skullerudstua. Det går også en rekke busser som stopper ved t-banen.

Turen opp: Det finnes ikke merket sti opp til vårt hemmelige utkikkspunkt, men det letteste er å gå rett frem over den lille brua når du kommer til Skullerudstua. Følg bratt grusvei oppover til du kommer til vannrenseanlegget. Her tar du til venstre og inn på liten og tydelig skogssti.

Følg stien oppover, og fortsett å følge avstikkere som går oppover. Når du har kommet et stykke opp vil stien gå mot høyre, følg denne over svaberg og hold retningen. Det er mange avstikkere her, så det er viktig å holde kursen og ikke gå inn i skogen. Det bør ikke ta mer enn 15 minutter fra Skullerudstua til du er oppe på platået som utgjør utkikkspunktet, og nå kan du bare nyyyyte!!

 

Det er selvfølgelig mange andre gode utsiktspunkter i og rundt Oslo, men hvis du er som oss og vil oppleve spesielle steder med unik utsikt uten for mange mennesker, tror vi at du kommer til å glede deg stort over disse 3 utvalgte toppene med utsikt over Oslo!

Har du noen gode og hemmelige topper du vil dele med oss, så kan du gjerne legge igjen en kommentar her eller sende oss en melding!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This