<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Badeliv i Montezuma

31 jan, 20180 kommentarer

Montezuma er en vakker, kaotisk, liten hippieby som nesten vokser ut av havet på Nicoyahalvøya.

Byen er utgangspunkt for opplevelser på denne berømte halvøya, og vi bodde like utenfor i den lille byen Cabuya.

Cabuya har stenete strender, og er mer som en støvete fiskelandsby å regne enn en turistdestinasjon. Når vi ville bade, måtte vi reise inn til Montezuma.

Selv om Montezuma Waterfalls hadde skuffet oss dagen før, hadde vi spanet ut et par lokale badeplasser på våre kjøreturer mellom byene.

Like utenfor Montezuma, på veien mot Cabuya, ligger flere små, idylliske bukter som ofte var fulle av livsnytende lokale innbyggere.

 

Nå var det vår tur til å oppleve badelivet i Montezuma

 

Vi hadde pekt oss ut den første, lille bukten som ligger bortenfor hovedstranden på Montezuma. Her hadde vi sett flere barnefamilier, så det måtte være perfekt for oss.

Etter en støvete kjøretur fra Cabuya, kom vi til en helt tom parkeringsplass. Deler av stranda var dekket av søppel, og på noen steiner så vi et par solbadere.

Bølgene slo hardt og brutalt mot sandstranden, og når de traff steinene fløy vannet høyt opp mot himmelen.

Ikke en perfekt badeplass!

Men her hadde utløpet til en liten elv dannet et naturlig basseng med grønt, klart brakkvann.

Blant fisker og krabber kunne vi bade i et perfekt temperert vann, mye varmere enn havet som dundret like bortenfor.

Leo lekte seg i den lille bekken av vann som søkte seg mot havet, og elsket å bli kastet rundt i det store bassenget.

bade på stranda med barn costa rica

Vi hadde tatt med en kjøleboks med mat og god drikke, og vi hadde verdens beste lunsj under palmetrærne.

Det tok ikke lenge før vi fikk selskap på den ensomme stranda, men det ble aldri folksomt. Hit kom et par solbadere, og noen flere lokale småbarnsfamilier.

Etter lunsjen sovnet Leo i vognen, og vi la oss ned og hørte på lydbok. Et par minutter senere lå vi alle og snorket i skyggen av en stor kokospalme.

Når vi våknet en time senere, hoppet vi rett ut i bassenget igjen. Og når vi ble sultne, gikk vi opp til den lokale restauranten på andre siden av gaten. Her ble vi servert solide porsjoner med casado, og Leo lekte med barna på restauranten.

Plutselig hørte vi en lyd fra trærne ved terrassen. Sannelig sto det ikke en sulten kapusinerape og gjorde seg til for gjestene!

Vi ble så begeistret, vår første ape i Costa Rica – på en restaurant! Vi ble stående lenge og bare observere, Leo funderte på hva dette merkelige dyret var for noe.

Når apen reiste sin vei, gjorde vi det også.

Med mette mager, og solbrente kropper, var vi trøtte og lykkelige over nok en dag i paradiset.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This