<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

7 år og på toppen av Innerdalstårnet

20 jul, 20170 kommentarer

Det er umulig å komme til Innerdalen og ikke legge merke til Innerdalstårnet!

 

Første gang Aiko var i Innerdalen måtte hun sitte igjen på Renndølsetra mens pappa gikk opp til den lokkende fjelltoppen. Hun var bare 3 år, og vi syntes det var alt for tidlig å gå opp på toppen.

(Vil du lese om våre tanker rundt det å gå på Innerdalstårnet uten sikring og klatreutstyr? Les om den gangen Saga kom seg opp til toppen på egne bein, bare 5 år gammel!)

Vi hadde spurt om hvordan det var å gå opp til Innerdalstårnet med barn, og de yngste som har vært på toppen har vært 5 år gamle.

Så er det også et spørsmål om hvordan man skal bestige fjellet – med eller uten tau, skal barnet gå alene hele veien eller er det greit å bære et stykke? Vi ønsket oss en ren bestigning for Aiko, en uten tau der hun kunne gå selv.

Da måtte vi vente!

Da hun ble med til Innerdalen for tredje gang når hun var 6, var planen at hun skulle opp!

Vi hadde forberedt oss selv og Aiko på bestigning denne sesongen, og hun gledet seg stort. Dessverre regnet helgen bort, og med det håpet om en tur til Innerdalstårnet for Aiko denne gangen.

Når Aiko var blitt 7 hadde vi en hel uke til rådighet i denne vakre fjelldalen, og endelig spilte været på lag med oss!

For at turen skulle gå så smidig som mulig, fikk Aiko bli med bestefar, tante og onkel opp til Giklingdalen der de slo opp telt for natta.

Å dele opp etappen i to dager virket som det lureste, da turen fra Renndølsetra og opp til Tårnet er krevende selv for voksne, med nesten 1100 høydemeter rett opp på under 5 kilometer!

barn på stien til innerdalstårnet

Opp til Giklingdalen er det bratt, og Aiko måtte bære sin egen sovepose og liggeunderlag.

Det tok sin tid, men vel oppe i dalen fikk de slått opp telt ved vannet, prøvd fiskelykken uten hell, badet i det herlige fjellvannet og laget deilig middag på primusen mens de så solen gi etter for en tettpakket stjernehimmel.

bading i giklingdalen på telttur med barn

På morgenen ble Aiko plutselig kjempedårlig og spydde opp gårsdagens middag, men på tross av dette ønsket hun å prøve å komme til toppen.

Det var nok en blanding av nervøsitet og det å bære mye vekt opp den bratte veien til Giklingdalen, men hun var ved godt mot nå.

camp i giklingdalen før innerdalstårnet med barn

Veien opp til Innerdalstårnet gikk mye bedre, og her kommer man så fort opp i høyden at det blir morsomt!

Det er bratt og slitsomt, og Aiko måtte flere ganger bruke både armer og bein for å komme opp stien, men jevnlige pauser med påfyll av sjokolade og vann til en ubeskrivelig utsikt ga nytt mot for slitne barneføtter.

barn på vei opp innerdalstårnet

Aiko lå fort foran de voksne, og holdt godt tempo oppover bakkene. Inn mot det siste stykket til toppen der klyvingen betegnes som fjellklatring med grad 2, hadde hun ingen problemer med å finne veien.

Aiko er i sitt ess når det kommer til klatring, og hun følte seg veldig komfortabel uten sikring høyt oppe i det stupbratte fjellet. Det var likevel godt å ha voksne foran og bak for å passe på – kanskje mest for oss voksne!

barn klatrer opp innerdalstårnet

Toppen ble besteget i strålende sol, og Aiko kunne se hele Innerdalen langt der nede!

Å skrive seg inn i vardeboken på toppen med navn og alder er alltid stor stas, og å kunne skrive seg inn som en av de yngste barna som har besteget toppen ble en like stor glede for Aiko som for foreldre og besteforeldre!

barn på toppen av innerdalstårnet

Når Aiko kom ned til Renndølsetra igjen, strålte hele hun av stolthet og glede, og pappa kunne ikke annet enn å felle en tåre over hvor stolt han var av den lille jenta si!

Innerdalstårnet er en tøff, bratt og eksponert tur, og den er ikke for alle! Da er det desto mer gøy når et barn nesten løper opp toppen!

Neste år er det Saga sin tur, og om hun tør blir hun en av de få 5-åringene som har kommet seg opp til toppen!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This