<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Med barna på tur til Bogstavannet på vinteren

15 jan, 20170 kommentarer

Denne vinterdagen tok vi med barna på tur til Bogstavannet for å gå på isen i sola. Vi har vært på Bogstavannet mange ganger på sommeren for å bade, og barna har mange gode sommerminner herifra. Bogstavannet er et vakkert sted som er lett å komme til fra Oslo både med og uten bil, og gjør kanskje at det er ekstra populært på fine dager!

I dag var en slik dag. Sola skinte, og det hadde vært kaldt lenge. Isen lå blankt over vannet, og småbarnsfamilier lekte med akebrett, skøyter, hockeykøller og fotballer ute på isen.

Barna fikk ta sine første forsiktige skritt ute på den speilblanke overflaten. Holdt den? Og da de følte seg trygge, kunne oppdagelsesferden begynne. Vi så luftbobler gjennom den tykke isen, og noen steder var det så klart at vi nesten kunne se vannet under oss.

Det eneste vi angret på var at vi ikke hadde med skøyter, for isen var speilblank! Men vi løp så fort vi kunne, for å legge oss ned å skli så langt vi klarte, vi falt, sklei og jobbet oss bortover isen til den lille halvøya langt der ute på vannet.

Selv om sola strålte så godt den kunne, var det bitende kaldt. Vi måtte tenne et bål! Selvfølgelig hadde vi pakket med vedkubber i sekken, og så fort vi kom over på den lille øya kunne vi samle småkvister og never så vi fikk tent opp et lite bål.

Barna ble fort kalde når vi satt i ro, og vi fikk varmet frosne små hender med engangs håndvarmere. En fantastisk oppfinnelse! Så ble det fort godt humør for å leke mer på isen. Aiko og Saga bygde figurer av isklumper og kongler, og oss voksne passet på å varme mat på bålet så energien holdt til turen tilbake.

Rundt oss ble vi underholdt av andre barn som lekte på isen, vi løp rundt i den lille skogen på oppdagelsesferd, og vi hadde en kjempefin liten tur med barna til Bogstavannet denne vakre vinterdagen.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This