<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Barselferie til Costa Rica

25 jan, 20180 kommentarer

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker for Tanum og Lekmer | 
Hvorfor bruker vi annonselenker?

For å få litt ekstra tid sammen før mammapermisjonen var over, valgte vi å ta ut ferie i overgangen mellom pappaperm og mammaperm. En såkalt barselferie eller permisjonsferie!

Her kommer litt praktisk informasjon til deg som vurderer en ferie i permisjonen – turen og eventyrene kan du lese om her!

Vi tok begge ut 2 uker hver i overgangen til permisjonene, slik at vi sammen kunne få 4 ukers ferie! Og det var liten tvil om hvor vi skulle reise når vi først fikk 4 uker ferie sammen.

 

Costa Rica med sine eventyrlige jungler, fjell og dyreliv hadde lenge stått der og blinket som et fyrtårn på kartet.

 

Et helt annerledes reisemål enn det tradisjonelle Thailand, men Costa Rica er så utrolig mye mer. Et så lite land i areal og i folketall at det er mer enn overkommelig for oss.

Her kan du oppleve både det karibiske hav og stillehavet i løpet av en dag, og i midten av landet strekker det seg en fjellkjede med aktive vulkaner, 3000-meters topper og vill jungel rundt alle kanter.

Og etter å ha søkt  billige flybilletter i ukevis tok vi endelig valget og bestilte billetter i november for å reise mellom januar og februar.

Det er ikke bare, bare å ta med seg en liten baby på 8 måneder til Costa Rica.

Etter at billettene var bestilt måtte vi begynne å planlegge.

Hva trengte vi av vaksiner, hvordan skulle vi komme oss rundt, hva gjorde vi med babymat, hvor mange farlige dyr finnes det, hva må vi passe oss for og hvordan skal vi i det hele tatt klare en så lang flyreise med en baby?

Spørsmålene kom på rekke og rad, og vi saumfarte det som fantes av blogger og nettsider helt til avreise.

Vi ble ikke veldig mye klokere, men litt etter litt fikk vi lagt bitene på plass.

Helsestasjonen kunne fortelle oss at vi ikke kunne vaksinere Leo enda, men om vi unngikk vann, mygg og mat med vann i så skulle det gå helt fint.

Vi selv måtte friske opp et par vaksiner siden sist, og kostet på oss en ekstra vaksine mot salmonella.

Leo hadde blitt lei av puppen, og babymat var visst ikke vanlig for små babyer i Costa Rica, så vi kjøpte inn all maten vi skulle behøve i løpet av turen og pakket den ned i små ziplock-poser.

Det ble mye finregning på bleier, grøt- og melkemengder for å pakke minst mulig, og til sammen utgjorde mat og utstyr til Leo en helt full trillekoffert!

Flybillettene kostet mer enn nok, så vi måtte holde prisen på overnatting nede. Vi planla på forhånd hvor vi skulle reise til og fra, skaffet oss leiebil og reserverte det meste av overnatting gjennom airbnb.

I Costa Rica er det utrolig mange hus og leiligheter tilgjengelig på airbnb, og for oss som reiser med en liten baby er det helt perfekt å få et lite hus med kjøkken, flere soverom, hage og privatliv for en lavere pris enn hotell!

Vi hadde gått til innkjøp av en ny, lett reiseseng som Leo fikk sove i for å bli vant før reisen.

Den var helt genial – både lett å bære, komfortabel for Leo, og den hadde til og med plass til både dyne, pute og kosebamse når vi pakket den sammen!

Å ha samme seng gjennom hele turen må være ideelt for en baby, i alle fall på en tur der vi har planlagt å sove på 11 forskjellige steder på 4 uker!

Av andre ting vi måtte kjøpe inn for turen var blant annet myggnett, myggstifter, badeklær og masse solkrem.

Vi hadde vært så heldige å få ønsket vårt i oppfyllelse på julaften, da vi kunne åpne en pakke fra Leos bestefar som inneholdt den perfekte bæremeisen – Osprey Poco AG Premium.

Nå var alt duket for mange gode eventyr i Costa Rica!

Så var det planlegging!

Overnatting var booket i 20 av 28 dager, og vi hadde planlagt å besøke ganske mange nasjonalparker, strender og ikke minst oppleve folk- og dyreliv underveis.

En drøm var å bestige en rekke vulkaner med Leo på ryggen, og spesielt Costa Ricas høyeste fjell Cerro Chirripo på hele 3820 moh.

Vi planla rundt ønskene våre, og lot mange nok dager stå åpne til tilfeldige innfall underveis.

Det kunne hende været forandret seg, steder ikke var like fristende som de så ut til i Lonely Planet, eller at vi bare trengte en forandring.

Da er det godt å ikke ha låst hele planen i 4 uker!

Vi brukte en enkel kalender til å skrive opp hvor vi skulle, hva vi skulle gjøre og hva vi hadde booket av overnatting for hver dag, slik at vi holdt oversikten både før og under turen.

Når vi nærmet oss avreise innså vi at vi hadde pakket med for mye bagasje!

Flyselskapet tillot kun 1 kolli per person, pluss 2 spesialbagasje til Leo som ikke kunne veie mer enn 10 kg.

Det gikk jo ikke når vi skulle ta med vogn, bæremeis, reiseseng, bilstol og bagasje!

Bilstolen ble lagt igjen, og vi sikret oss en gjennom leiebilselskapet. Så sto valget mellom vogn og bæremeis.

Dette ble diskusjonstema i flere dager, da vi ikke klarte å bestemme oss.

Vi trengte jo vognen slik at Leo kunne sove i den, og vi trengte bæremeisen for turene vi hadde planlagt.

Men trengte vi egentlig vognen så mye, og kunne vi ikke bruke bæresele istedenfor bæremeis?

Løsningen ble å pakke om litt, ta bort en del klær som vi ikke hadde bruk for, også fikk vi plass til bæremeisen og et par bleiepakker i en stor ryggsekk slik at den gikk som en egen kolli!

Nå fikk vi med alt det vi trengte, og ikke særlig mye mer!

Når den store dagen kom, hadde vi vært oppe siden klokken 3 på natten.

Vi hadde forhåndsbestilt taxi, og sto ute i nattemørket og frøs i et par minutter før vi innså at den ikke kom som planlagt.

Isabella kastet seg på telefonen, og i siste liten fikk en taxi kjørt oss til flytoget i Sandvika – vi rakk akkurat med på flyet!

Eventyrene i Costa Rica skulle bli større enn vi kunne ha forventet oss.

Møtene med natur, mennesker og dyreliv likeså. Og Leo har aldri vært så lykkelig som de fire ukene vi var borte.

Dette var uten tvil drømmedestinasjonen for vår barselsferie, og et virkelig paradis på jord!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This