<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Båtliv og delfiner på hvalsafari i Manuel Antonio

16 feb, 20180 kommentarer

Etter forsøket på å besøke sirkuset i Manuel Antonio nasjonalpark, bestemte vi oss heller for å stikke av fra folkemengdene og dra på hvalsafari!

Langs vestkysten av Costa Rica finnes det både hvaler og delfiner. Knølvalene kan du se nesten hele året, men er oftest observert mellom oktober og april. Nå hadde vi store forventninger om å få se hval i Costa Rica!

Det er mange firma som driver hvalsafari fra havnen i Manuel Antonio, og vi brukte god tid på å finne den billigste og beste løsningen.

Vi endte opp med å booke en tur på katamaran med Planet Dolphin, som hadde ledige plasser til oss allerede neste morgen. Prisen ble på rundt 800 kroner per hode, men vi kunne unne oss det når vi hadde droppet Manuel Antonio nasjonalpark!

På kaia var det ganske kaotisk, med mange mennesker som skulle på ulike grupper. Sola skinte fra en skyfri himmel, og det lovet veldig godt for en halv dag ute på havet.

Når vi kom til båten, fikk vi sjokk!

Det var en utrolig stor katamaran, med kapasitet på 150 personer. Vi var knapt 15 personer i gruppen vår, så vi følte oss virkelig som konger!

Når båten seilte ut fra kaia og vi kunne se landet forsvinne bak oss, da følte vi oss utrolig priviligerte.

Med i prisen fikk vi fri tilgang på ulike drinker, og selvfølgelig ble det også servert lunsj på turen. Luksus!

Vi fikk fort opp farten, og kjørte inn mot Manuel Antonio nasjonalpark.

Det var et privilegium å se nasjonalparken på avstand, mye vakrere her når vi visste at vi ikke måtte trenge oss gjennom folkemengdene i den tykke jungelen der inne.

manuel antonio fra havet

Båten var på vei ut mot det åpne hav for å lete etter hvaler, da vi plutselig hørte høye rop fra en av deltakerne.

 

En liten flokk delfiner hadde dukket opp i kjølvannet av båten!

 

Nå lekte de seg i bølgene fra den store katamaranen, og vi løpte rundt på båten for å få se disse vakre skapningene.

Det var utrolig vakkert å få se delfinene hoppe lekent rundt i det varme, blå vannet.

Leo ble fascinert av de rare dyrene, og skvatt til av skrikene deres når de hoppet opp i lufta.

delfiner utenfor manuel antonio

Hele båten gikk over i jaktmodus, og snart kom det flere katamaraner som søkte opp delfinene. Området ble forvandlet til en kampscene der det handlet om å komme nærmest mulig delfinene.

Moroa var over. Vi syntes ikke dette var noe snilt mot disse vakre, frie dyrene.

Verten vår spurte om vi skulle droppe å lete etter hvaler, og heller dra og snorkle. Vi følte oss lurt, men flertallet var fornøyde med å ha sett delfinene.

Båten kjørte inn til en liten bukt, og vi fikk masker, snorkel og finner. I vannet rundt båten lå et lite korallrev, og fisker i alle størrelser og fasonger svømte fritt rundt i den krystallklare vannet.

En av de ivrigste dykkerne hadde til og med klart å se en blekksprut!

Vi avsluttet med lunsj og fikk ligge å sole oss på dekk før båten kjørte oss tilbake til kaia. Leo hadde sovnet på gulvet i båten, overveldet av varmen og alle inntrykkene.

Og vi hadde fått en annerledes og spennende dag i Costa Rica, selv om vi ikke fikk se en eneste hval.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This