<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Bergslagsleden Etapp 3 – Stjärnfors till Nyberget

17 jun, 20180 kommentarer

Vi äter frukost, packar ihop tältet, tar på oss säckarna och börjar vandringen mot vårt nästa mål; Nyberget. Stigen för oss snabbt till Myggsjön efter att gått paralellt med bilvägen via ungskog och skogsväg.

Efter Myggsjön går stigen kraftigt uppför i ca en kilometer. Vikten på rygg och axlar är påtagande och Viggo sliter med blåsor under fötterna.

Varje etapp av Bergslagsleden sköts av olika idrottsföreningar, här märker vi tydligt att denna delen är mer igenväxt och inte är lika välskött som tidigare etapper.

Innan Mackabergs Fågeltorn ska stigen gå nedanför och sedan över ett hygge. När vi kommer fram till nedre delen av detta hygget så försvinner stigen under ett hundratal av fallna träd.

Vi slingrar oss över och under träd och försöker hålla koll på vart stigen går, det är minst sagt frusterande när vi ska ta oss 21 km på en dag med en bebis på ryggen.

Dessa 150 meter med fallna träd tar oss ca 30 minuter att ta oss igenom, vilket normalt sätt för oss ca 2 km.

Väl uppe på hygget ligger det fler fallna träd men vi lyckas hålla oss längst stigen som leder in i skogen där den blir smalare och mer vildvuxen.

Vi tar en paus vig fågeltornet och Leo får klättra helt upp och äntligen röra lite på sig och njuta av utsikten som tornet ger. Stigen blir tydligare efter tornet och rör sig ner till rastplatsen vid Rasbacktjärn som ligger 13 km in på stigen.

skog så langt øyet kan se

Kl 16 är vi framme vid vindskyddet där vi lagar oss mat och tar av oss på fötterna. Det konstateras att Viggos fötter borde få vila och Leo skulle må gott av att leka i två timmar innan det är dags att lägga sig.

Vi beslutar att slå läger här och avklara den sista milen av etappen under morgondagen.

rasteplass og lunsjpause

Vår plan var från början att ta oss till Hammarby 40 km söder om Nyberget, men vi väljer att avsluta vår vandring vid nästa stopp då väderprognosen för nästkommande dag visar 8mm regn.

Vi anordnar skjuts från Nyberget till vår bil som väntar på oss vid vår planlagda slutdestination.

det er fint med to innganger på teltet

Vi får en vacker kväll vid Rasbacktjärn som är en mysig rastplats med vindskydd och fin tillvaro. Vi kryper in i tältet till ljudet av regn som fortsätter att falla under resten av natten.

regn på tur

Dagen efter tar vi oss till Nyberget så snabbt vi kan då vi är dyblöta redan efter 20 minuter. Efter två timmar kommer vi fram och möts av en väldigt trevlig dam som erbjuder oss att värma oss och laga mat på vandringshemmet innan skjutsen kommer.

I väntan på skjutsen konstaterar vi att turen inte gick helt som planerat men att vi är nöjda med det som familjen vår klarat av. I framtiden kommer vi nöja oss med 1-1,5 mil per dag, ta längre pauser och istället låta Leo leka mer längst vägen.

Tack för denna gång Bergslagsleden!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This