<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

De 5 vakreste nasjonalparkene i Costa Rica

20 sep, 20180 kommentarer

Ønsker du frodig, uberørt natur, et overflod av dyreliv og helt spektakulære opplevelser på din tur til Costa Rica? Da må du besøke disse 5 nasjonalparkene (som du helt sikkert ikke har hørt om)!

(Den siste på listen vår er den vakreste og beste nasjonalparken vi har vært i – noensinne!)

Costa Ricas mest kjente nasjonalparker er Manuel Antonio og Monteverde – men disse kan du godt styre unna! En nasjonalpark bør ha flere dyr enn mennesker, og det finner du ikke her…

Etter å ha kjørt Costa Rica på kryss og tvers i fire uker gjennom 11 nasjonalparker, fant vi til slutt Costa Ricas vakreste nasjonalpark!

Som en liten bonus har vi tatt med fire andre helt utrolige nasjonalparker du kanskje ikke har hørt om, men som du må besøke når du først er i Costa Rica!

 

De 5 vakreste nasjonalparkene i Costa Rica:

 

5. Chirripó National Park

fin utsikt fra costa ricas tak

Ruvende fjell, tette skoger og utsikt til både stillehavet og det karibiske hav på Costa Ricas tak.

Hvor: Like utenfor byen San Gerardo de Rivas

Dyreliv: Vi så flere tukaner, andre rare fugler og villsvin langs stien.

Menneskeliv: Nesten fraværende – her får du være i fred!

Hvorfor: Utsikt, utsikt, utsikt. Du kommer fort over skyene og ser hvordan landskapet raskt forandrer seg rundt deg.

Chirripó nasjonalpark er først og fremst besøkt av fjellvandrere på vei til Costa Ricas høyeste fjell. Men det betyr ikke at parken ikke fortjener et besøk selv for de som ikke er ihuga toppsamlere! Her kommer du raskt opp i høyden, og utsikten på bildet over er fra rundt 2500 meters høyde, bare 5-6 kilometer fra startpunktet på stien.

Du kan kjøpe deg et dagspass og besøke de lavere delene av parken på dagen, eller bli her i flere netter med base på Base Crestones og utforske fjellene rundt. Husk at du må bestille adgang på forhånd!

 

4. Arenal National Park

arenal nasjonapark costa rica

På leting etter utdødde vulkaner blant hvesende slanger og tett jungel.

Hvor: Ved storbyen Arenal

Dyreliv: Mange maur, øgler og salamandere, fugler og en slange

Menneskeliv: En del, men ikke plagsomt

Hvorfor: Let etter krateret til en utdødd vulkan i tett jungel, skli i gjørme og se røyken stige opp fra Volcan Arenal – avslutt med et bad i varme kilder

Nasjonalparken til vulkanen Arenal dekker et mye større område enn bare den fremdeles aktive vulkanen, og her er det nok å finne på for den eventyrlystne! Montezuma Waterfal er verdt et besøk, men for deg som leter etter eventyr, bør du sette kursen mot Cerro Chato.

Fra The Arenal Observatory Lodge & Spa går det sti inn i den tette jungelen, og etter å ha balansert over trestammer og kjempet mot sinte maur, ble vi fanget i tett jungel på leting etter Cerro Chato, som vi aldri fant. Turen kan gås som en rundtur, tilbake langs foten av den aktive vulkanen Arenal!

 

3. Reserva Natural Cabo Blanco

strand på cabo blanco costa rica

Paradisstrand med bambus og brøleaper

Hvor: Like ved Cabuya og litt lengre fra mer kjente Montezuma på Nicoyahalvøya

Dyreliv: Brøleaper! Også noen sjukt store fugler.

Menneskeliv: Overraskende lite!

Hvorfor: Gå gjennom den tette jungelen omringet av brølet fra brøleaper. En helt surrealistisk opplevelse!

Reserva Natural Cabo Blanco er en av de minste nasjonalparkene i Costa Rica, men er du i nærheten bør du absolutt ta turen! Det går et par stier gjennom reservatet, og begge ender opp på en utrolig vakker og øde strand i en liten bukt. Ta med hengekøye, badetøy og en piknikkurv – her har du lyst til å bli værende!

Reservatet er fullt av brøleaper, og lyden av skrikene deres får nakkehårene til å reise seg på vei gjennom den tette jungelen.

 

2. Cloudbridge Nature Reserve

nasjonalpark i costa rica

Brusende elver, vakre fosser, merkelige fugler og hundrevis av ulike blomster og planter

Hvor: Like utenfor byen San Gerardo de Rivas

Dyreliv: Vi så tukaner, kolibri og mange ulike fugler. Her er det også observert både jaguarer og dovendyr.

Menneskeliv: Utrolig lite for en så fin park!

Hvorfor: Flere ulike stier som tar deg forbi sjeldne planter, utrolige utkikkspunkter og til hemmelige steder i jungelen

Cloudbridge er et privatdrevet naturreservat som jobber for å bevare urskogen ved foten av Cerro Chirripó. Frivillige planter og rydder stier, og her får du muligheten til å se gammel og ny skog om hverandre, og artsmangfoldet som oppstår med det.

Elvene, fossene og det rike fuglelivet var det som satt igjen. Utvilsomt en av de vakreste nasjonalparkene i Costa Rica!

 

1. Punta Cahuita National Park

den vakreste nasjonalparken i costa rica

Kritthvite strender, våtmarker, uberørt regnskog og dovendyrbonanza

Hvor: Like utenfor byen Cahuita på østkysten av Costa Rica

Dyreliv: Dovendyr, kapusineraper, agouti, villsvin, brøleaper, vaskebjørn, coati og flere dovendyr (!)

Menneskeliv: Akkurat perfekt!

Hvorfor: Dyrelivet! Men naturopplevelsene var også i toppklasse!

Det er ikke like mange som tar turen over til østkysten av Costa Rica, men gjør du det så kommer du til å få belønningen din på Punta Cahuita National Park! Det går en sti gjennom hele parken som totalt er på 8 kilometer. Går du denne (og det bør du!), så må du ta buss tilbake til Cahuita.

Langs stien går du forbi de vakreste strender, gjennom våtmarker og over tørre sanddyner, inn i tett regnskog og ut til kakaopalmer og kalde øl før bussholdeplassen som tar deg tilbake til start. Vi så flere dovendyr bare noen meter unna, like nært som alle de andre dyrene vi fikk se. Apene lekte uredde i trærne, og villsvinene spaserte rolig over stien.

Vi hadde ikke forventet oss noen ting på Punta Cahuita, men opplevelsen av det mangfoldige dyrelivet, det varierte landskapet, og de vakre strendene gjorde at vi gikk fra parken med tårer i øynene. Dette var den mest intense naturopplevelsen vi har hatt, og utvilsomt den vakreste nasjonalparken i hele Costa Rica!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This