<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

En uke i telt med baby og to barn

23 jul, 20170 kommentarer

Det var tid for den årlige turen til Innerdalen, og vi sover alltid i telt når vi er her.

Både for å spare penger, men også for det sosiale – da kan hele familien samles rundt bålet og det er et helt eventyrland å utforske for barna like utenfor soveposen.

Denne gangen skulle vi prøve noe veldig nytt :

 

En hel ukes telttur med baby og to større barn!

 

Dette skulle bli vår første ordentlige telttur som en familie på 5!

Nå skulle jo Leo få være med for første gang, og selv om han knapt var 10 uker gammel var det på tide å prøve teltlivet med en liten baby.

Vi hadde hatt en testnatt på Hauktjern med Leo bare noen uker tidligere for å forberede oss, og nå måtte vi bare krysse fingrene og håpe at det gikk bedre, hvis ikke kunne vi se frem til en ren helvetesuke!


Vil du bare vite hva du må tenke på om du skal på en lang telttur med baby eller små barn? Klikk her for å se nederst i dette innlegget!

Vi hadde snakket med helsesøster og delt våre teltplaner for sommerferien. Forskrekket fortalte hun oss at dette var noe av det dummeste vi kunne gjøre.

Vi måtte i alle fall passe på at vi raskt kunne komme oss til sykehus om det skulle skje noe, at vi hadde med nok medisiner, utstyr, klær osv til alle anledninger.

Turen vi hadde planlagt skulle gå fra Storlidalen til Innerdalen med overnatting i telt over 3 netter ble fort avblåst etter samtalen med helsesøster, og vi innså at den halvtimen det tar å gå fra parkeringen og inn til Innerdalen fikk være nok for oss på denne teltturen!

Barna er heldigvis turvante nå, og bærer godt selv uten å klage for mye.

De kjenner veien inn til Innerdalen, og kjemper seg gledelig og selvstendig opp bakkene med forventingene om eventyrene som venter på Setra. Det letter arbeidet vårt slik at vi kan fokusere på å få med Leo, oss selv og all bagasjen opp.

Vår første erfaring med denne lange teltturen ble at det var mye utstyr som måtte med!

Så hva pakker du på telttur med baby og små barn? Ikke bare må vi ha med 2 telt for å få plass til alle sammen, vi må også ha med alt ekstra utstyr for å holde Leo varm under natta, og selvfølgelig masse bleier og klær.

Og på toppen av dette skal vi bære opp mat nok til hele familien for en hel uke.

Vi brukte god tid på forberedelser og pakking for å være sikker på at vi fikk med alt vi trengte, men også at det ikke ble for mye å bære.

Likevel ble det mer enn nok!

Vi voksne fikk gå med hver sin store sekk på ryggen, Isabella hadde Leo i bæresele på magen, mens Viggo fikk bære matsekken på magen.

Barna fikk bære sine egne soveposer, og vi prøvde å fylle sekkene deres med så mye vekt som vi visste de ville orke.

på stien opp til innerdalen

På parkeringsplassen til Innerdalen ble vi møtt av regnskyer og kald vind, og det lå an til å bli en sur tur opp de 4 kilometerne til Setra. Men barna var i godt humør, og vi gledet oss alle til å komme frem.

Vi kledde sekkene inn i søppelsekker for å holde regnet unna, og vi fikk kle oss i de beste regnklærne vi hadde.

mye bagasje med barn på tur

Bæreselen vi brukte var ganske enkel, og uten mulighet for å beskytte Leo mot regnet. Isabella improviserte derfor med et regntrekk fra sekken som nesten innkapslet Leo helt og gjorde han god og varm på vei opp.

hjemmelaget regntrekk til bæresele

Selvfølgelig hadde vi ikke begitt oss ut på telttur med en liten baby uten backup! Vi hadde ringt opp til Renndølsetra tidligere på dagen og holdt av en seng inne på Setra, slik at Isabella og Leo kunne sove innendørs om det ble for kaldt og surt.

Og slik ble det. Sammen satt vi opp teltene og pakket ut sekker, og når kvelden kom fikk Leo og mamma sove varmt og godt inne på sovesalen på Renndølsetra.

Det er godt å ha muligheten til å sove inne når det er surt ute, det frister jo ikke med et vått og fuktig telt når du skal sove med en liten baby!

Heldigvis kom solen frem dagen etter, og værmeldingen kunne nå love solskinn og sommertemperaturer hele uken. Isabella og Leo fikk flytte seg over i teltet, og med gode forberedelser og erfaringer fra den første teltturen vår, gikk uken forbi uten noen større problemer.

sove godt i telt i innerdalen

Når barn er så små, sover de godt uansett hvor de befinner seg, så lenge det kjennes varmt og trygt, og mellom mamma og pappa i teltet hadde Leo det veldig godt i dunposen sin.

Heldigvis hadde vi også hjelp av tropevarmen som kom inn over dalen, hvis ikke kunne det fort blitt en slitsom og lang uke!

teltlivet med baby og barn samles rundt bålet på telttur med baby

Vi fikk en av våre beste ferieuker denne uken, selv med en baby og to barn på slep!

Ikke bare koste vi oss med barna på turen, men vi fikk også tatt våre egne turer, blant annet vår første tur alene sammen på veldig lenge, og Viggo fikk en egen tur opp til Snøfjellet.

Med god planlegging, litt pågangsmot og spesielt godt vær kan en telttur med barn bli en ren glede.

Skal du også på telttur med en baby eller små barn?

Her kommer noen tips fra oss:

 

Det første du bør gjøre er å lese våre 10 tips til din første telttur med baby!

Vær forberedt på at ting ikke går som planlagt! Det er ingen turer som er perfekte! Det kommer til å høres babyskrik i skogen på natta, det kommer til å være for lyst på kvelden, og det kommer til å bli slitsomt. Er dere forberedt på det, så kommer det til å bli mye lettere! Ta det som det kommer er vårt aller beste tips, uansett tur!

Vi anbefaler deg å reise til en plass du har vært før på din første telttur med barna eller babyen, slik at du vet hva du kommer til! Hvor dere skal være avgjør hvilket utstyr dere trenger og ikke trenger. Hvordan kommer du deg dit? Kan du kjøre helt frem kan du ta med mer utstyr, må du gå et stykke så vil du redusere pakningen til det mest nødvendige. Kan du få bærehjelp eller er det nærme nok bilen til at du kan gå i flere omganger?

Vær har utrolig mye å si for trivselen. Pass på at værmeldingen lover et vær du vet du kan leve med og har klær og utstyr til. Har dere mulighet til å være fleksible, så kan det lønne seg å velge område etter vær, men da kan det fort hende du er ute i ukjent terreng.

Hold dere trygge! Sørg for at du har telefondekning og er i nærheten av bil, hytte eller bebyggelse. Du vet aldri hva som kan skje, og det er bedre å være litt for trygg enn utrygg når du er på tur med et lite barn! Å ligge nær en DNT-hytte, i bymarka eller nært bilen er gode alternativer!

Har du flere gode tips? Spørsmål eller kommentarer? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet!

God tur!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This