<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Piratstranden i Guanacaste – Playa Bahia De Los Pirates

7 feb, 20180 kommentarer

På turen vår gjennom Costa Rica, stoppet vi et par dager på den varme nordvestkysten i Guanacaste før vi tok turen over til Nicaragua.

Det er ikke mye annet å gjøre i Guanacaste enn å ligge på stranda.

Selvfølgelig kan du prøve surfing, øl og storbylivet i Tamarindo, men også denne byen har en lavere puls enn resten av Costa Rica.

I Guanacaste finner du hundrevis av små og store strender, og det var helt umulig for oss å finne ut hvilken strand som var den beste.

Derfor pakket vi en kjølebag, tok på badetøy og flip-flops, og kjørte langs hele kysten for å teste ut de beste strendene i hele Guanacaste!

En strand skilte seg ut i mengden av de vakre strendene du finner langs nordvestkysten av Costa Rica:

Googler du bilder fra Guanacaste, skjønner du at dette er et ekte paradis på jord.

Kritthvite strender, krystallblått hav, rosa solnedganger, frodige nasjonalparker, og ropende brøleaper.

Små øyer utenfor en stenete kyst og dykkende pelikaner sender tankene tilbake til tiden da pirater herjet langs denne vakre kysten.

Og pirater var det! På flere av øyene finner du gamle pirathuler du kan utforske. De mange små buktene og hemmelige strendene var nok det perfekte gjemmestedet for plyndrende pirater.

Men denne historien er nettopp det – gammel historie.

Nå dekkes strendene av store hotellkomplekser, ferieboliger og høyhus.

Solhungrige vestlendinger, amerikanere og kanadiere flykter til Costa Ricas imøtekommende kyst i vintermånedene, og strendene er fulle av solsenger og bleke kropper.

Med bilen kjørte vi forbi isolerte Playa Conchal og hippiesentrumet Playa Brasilito. Playa Potero er dekket av solsenger og ferieboliger. Selve sentrumet for solflyktningene.

Veien ledet oss til berømte Playa Flamingo – kjent for sin spesielle sand som farges rosa i solnedgangen.

Stranden er langstrakt og litt vanskelig å finne, men når du er her, vet du at du er på en spesiell plass.

Bølgene slår rolig mot sandstranden, stillehavet er varmt og frister til et bad, og det er ikke alt for mange mennesker her.

Vi finner oss en ledig flekk i skyggen av noen trær på stranda, henger opp hengekøya, og kaster oss ut i det varme havet.

strand playa flamingo på guanacaste

Etter en times tid på denne herlige stranda, begynner vi å bli sultne. Vi vandrer gjennom gatene på Playa Flamingo, og spiser en fantastisk lunsj på vegetarrestauranten La Hoja Verde.

Betjeningen er vennlig, maten er herlig, og vi kjøler oss ned i vinden av enorme vifter som vi får plassert rundt det fargerike bordet vårt.

Formiddagsheten begynner å bli ekstrem, nå er det over 40 grader i skyggen.

Vi setter oss i bilen igjen, og bestemmer oss for å utforske den mest eksklusive stranden på listen vår – Playa Bahia De Los Pirates – Piratstranden!

Men først går turen til byen Huacas for å kjøpe sushi, kald drikke og snacks. Vi fyller kjølebagen til randen, og setter kursen mot den avsidesliggende stranda.

Bilen kjemper seg gjennom støvete grusveier og graver seg gjennom sand. Ungdommer kjører forbi oss på firhjulinger, kanskje et bedre egnet transportmiddel på disse veiene.

Når vi kommer til Playa Bahia De Los Pirates, kjenner vi at vi har valgt riktig strand som avslutning på denne vakre dagen:

Playa Bahia De Los Pirates er den perfekte stranden!

vakreste strand i Costa Rica med solnedgang

Det er lite mennesker her. Et par fiskere står i strandkanten, noen lokale familier har samlet seg for en piknik i solnedgangen.

En pelikanflokk stuper ned i bølgene, og noen er heldige og får fisk. Vi vandrer hele stranden på langs.

Et par gutter vandrer over til en av øyene som ligger utenfor stranden. Her er det en hule med både flaggermus og gamle piratskatter.

Vi henger opp hengekøya under et par trær, spiser sushi og drikker kalde øl.

Leo leker seg i den svale, gjørmete sanda. Krabber løper fortvilet bort.

Dette er ikke den perfekte stranda for deg som liker å bade. Det er stenete, og bølgene slår litt hardere her.

Stranda er vill, magisk, ekte.

Lyset fra solnedgangen farger sanden rosa, nesten lilla.

Og vi samler oss med lokalbefolkningen nede i vannkanten og får se den vakreste solnedgangen i vårt liv.

Når skumringen kommer, begynner sanden å koke.

Små og større skjell begynner å bevege seg ned mot vannkanten.

Det kryr av eremittkreps med skjell av alle størrelser og former, og de har et mål for kvelden – å komme seg ned til havet for å spise.

Vi legger oss ned i sanden og får studere disse vakre skapningene på deres nattlige ferd.

Og når mørket sprer seg rundt oss, setter vi oss i bilen med tårer i øynene, vi vil aldri reise fra dette paradiset på jord.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This