<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Hallagården – Örebros eneste og beste dyrehage

1 sep, 20180 kommentarer

Denne helgen fikk vi endelig muligheten til å besøke Hallagården, som tilfeldigvis ikke bare er Örebros eneste, men også beste dyrehage!

Hallagården djurpark ligger idyllisk til i den lille byen Lekhyttan, sentralt plassert ved E18 et par mil vest for Ørebro sentrum. Den tiden vi har bodd her har det aldri virket spesielt travelt på Hallagården, men dette er en dyrepark som virkelig fortjener et besøk om du er i nærheten.

Du kommer ikke til å bruke hele dagen på Hallagården. Dette er ikke et klassisk zoo med hundrevis av eksotiske dyr i stålbur krydret med et par restauranter og tivoli. Faktisk er det så langt derifra det er mulig å komme!

Etter at du har betalt de 40 kronene det koster å komme inn, leder stien deg langs en bekk mellom trær og tette busker, og rundt neste sving løper en flokk reinsdyr fritt på et enormt område. Like bortenfor tusler et par små minigriser rundt og vil bli klappet.

gris på dyrepark i ørebro

I en gammel låve kan du glede deg over et titalls spretne og lodne angorakaniner, og ute på jordet mellom langhårede angorageiter og et par spreke Emuer står dyreparkens største attraksjon og godter seg – Alpakkaene. Hallagården har en familie på minst tjue alpakka i alle farger og fasonger, og de er virkelig rare dyr!

Alle dyrene er vant med mennesker, og kommer mer enn gjerne bort til barna for å bli klappet. Aiko fikk til og med klappe på et reinsdyr!

Stiene snirkler seg gjennom de store områdene som utgjør dyrehagen, og lave nettinggjerder gjør at vi får følelsen av å være på besøk hos dyra heller enn kikkere som observerer dyr i fangenskap.

reinsdyr i dyrehage Örebro

Totalt er parken på fire hektar, men det er planer om å nesten doble størrelsen for å få plass til et par dyr til.

Utenom reinsdyr, alpakka, kaniner, emu og minigriser finner du geiter og sauer av flere slag, noen undulater og en rekke ulike skrikende gjess og ender på Hallagården.

Det finnes en liten eventyrsti som forteller spennende historier for barna, og leter de godt kan de finne troll blant trerøttene i skogen. Langs stien står benker plassert for å hvile slitne ben eller for å bare nyte naturen og dyrelivet.

Når det lille besøket i dyrehagen var overstått, gikk vi til hovedgården av det som utgjør Hallagården. Her er en liten cafe der de selger is og ferske bakevarer, og selvfølgelig garn og ullprodukter fra de mange dyra på gården.

En herlig liten plass vi gjerne kommer tilbake til igjen!

hallagården i ørebro har kiosk med is

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This