<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Hva pakker vi til telttur med små barn?

29 mai, 20180 kommentarer

Det er mange som spør hva vi pakker til telttur med små barn, og hva som er viktig å huske på.

Selv om vi har vært på hundrevis av teltturer med små og større barn, er det ikke alltid enkelt å vite hva vi må pakke. En lang telttur krever mer enn en mindre, men en ting er helt sikkert:

Ulempen med å dra på telttur med små barn er at det er så mye ekstra som må pakkes med.

Ekstra sovepose, ekstra liggeunderlag, ekstra klær, mat og mye mer.

Tur etter tur er kunsten å pakke nesten blitt perfeksjonert slik at vi har med minst mulig, men likevel nok til komfort og glede underveis på turen. Misforstå oss rett – vi er ikke gramjegere!

Vi tar gjerne med en flaske brus til barna for å overraske under lørdagskosen (bare en halvliter selvfølgelig!).

Men vi har lært oss hva vi kan droppe å pakke for å kunne tillate oss å bære med oss luksus inn i skogen eller opp på fjellet!

En pakkeliste er veldig individuell, og kommer helt an på tur og selskap. 

 

Her er vår pakkeliste til telttur med små barn:

 

Her har vi et eksempel på hva vi pakket da vi skulle på en todagers telttur med Leo når han var 10 måneder:

Her er det vi pakket av nødvendigheter utenom telt, soveposer, liggeunderlag osv

Fra venstre til høyre har vi pakket med oss ca dette:

Babygrøt, Våtservietter, Babysmoothies, Babymiddager, Tallerken og skje, Tau til hengekøye, Primus og kjelesett, Boks med tomater, Bønnepasta, Havregryn med nøtter og snacks, Real turmat, Bleier, Kniv, Drikkeflaske til Leo, Solkrem, Kaffekjele, Snus, Gass, Kopper, Brødskiver, Nøtter, Pollenmedisin, Ekstra smokk, Olivenolje og Zalo på barnematglass, Hodelykt, Powerbank, Knebeskyttelser, 1,5 l vin, Hengekøye.

Av alle de tingene vi pakker med som praktisk utstyr er det kanskje bare halvparten vi virkelig trenger. Mye her er luksus, men det er det det handler om for oss også. Vi skal kunne kose oss på tur!

For eksempel så har vi kuttet ned på vekt på middager ved å kjøpe Real Turmat, men kostet på oss kos og nyttig energi gjennom å ta med bønnepasta og tomater på boks.

Vin er kos og veier mye, men finner du en 1,5 liter bag-in-box på polet så blir det mer enn overkommelig å ta med seg. Hengekøyen gir den ekstra lille kosen når vi først er kommet frem, enten for barna å leke i eller til oss voksne å se solnedgangen fra.

En ekstra gassboks blir alltid med for sikkerhets skyld, og å drikke kokekaffe og spise havregrøt til frokost er noe av det som gjør turen komplett for oss.

Så lenge vi får plass til alt i sekkene våre, så blir det med! Og utenom de tingene som du ser på bildet pakket vi:

Ett 3-mannstelt, 3 soveposer, 3 liggeunderlag, 2 thermarest, lammeskinn, masse klær, soveposetrekk, ladere til telefoner, noen proteinbarer, en tarp, kamera, toalettsaker, camelback og flere vannflasker. Pluss et par små og kalde ølbokser til vi kom frem til første teltplass!

Til sammen fikk dette plass i en 65-liters sekk og bæremeisen vår. Slik kunne vi dra ut på en todagers tur med en liten ettåring uten å bære for stort eller for mye, og likevel kose oss.

Men det er klart det blir tungt! 65-literen veide nærmere 30 kilo, og bæremeisen mellom 20 og 25 med Leo oppi. Da er det en god motivasjon til å drikke og spise for å redusere vekt!

For å spare plass i sekken bruker vi alltid pakkposer til å komprimere og fordele klær. Vi presser soveposer ned til et minimum, det samme med teltet.

Alt som kan komprimeres skal komprimeres. Vet vi at det er drikkevann langs stien så fyller vi ikke alle vannflaskene, men er det ikke det, så må vi bære vekten.

Når vi drar på tur med alle tre barna blir det selvfølgelig mye mer bagasje, men det grunnleggende er fremdeles på plass. Barna må bære mer selv, og vi ender opp med å bære ca det samme som på denne turen.

Årstidene og destinasjonen avgjør om vi må pakke mer. Ofte blir sagen med for å kunne tenne bål, og er det kaldere i været må vi kompensere med mer klær.

Vi har alltid med ull uansett årstid, men på tidlig vår, høst og vinter er det gjerne flere lag sammen med dunjakker. Lakenpose er alltid suverent når det blir kaldere, og på sommeren tar vi kun med en overtrekkspose i tilfelle det skjærer seg helt med Leo.

Det var våre pakketips når vi drar på telttur med små barn, nå håper vi du vil dele dine tips og turer med oss ved å legge igjen en kommentar under:

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This