<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Badeland og camping på Leksand Sommarland

11 jul, 20180 kommentarer

Det er nesten obligatorisk for oss å besøke et tivoli eller lekeland i løpet av sommeren med barna. Og denne gangen lå tilfeldigvis Svenske Leksand Sommarland med sitt store badeland på veien hjem fra Røros

Vi sjekket inn på campingplassen for enkelhets skyld. Det er nok av steder å sove i skogen i nærheten, men det er utrolig godt å ha luksusen vi får på campinglivet i blant – spesielt når vi reiser med tre små barn!

Prisen var det høyeste vi noen gang har betalt for en teltplass – 295 kroner per natt, men for det fikk vi en ganske ålreit teltplass for oss selv, gratis dusj og fresht kjøkkenområde.

Leksand Camping finnes dessuten en kjempestor og ny lekeplass for barna, og de har til og med sitt eget svømmebasseng med vannsklie – alt inkludert i prisen!

Det var tidlig på sommeren enda, men campingen var nesten helt full. Heldigvis fant vi oss et område der vi kunne slå opp begge telt og likevel ha et visst privatliv (privatliv på camping innebærer at det i alle fall er fem meter til nærmeste campingvogn).

Men vi var fornøyde med plassen – barna kunne leke fritt rundt på området, det var utrolig vakkert nede ved stranda, og sola skinte varmt og godt hele dagen.

 

Leksand Camping og Sommarland:

 

sigøynercamp på leksand

Vi sto opp tidlig dagen etterpå, spiste frokost sittende på buldrematta utenfor teltene og telte ned timene til sommerlandet skulle åpne. Leksand Sommarland ligger rett inntil campingen, og nesten en time før åpning spaserte 5 ivrige barn på vei mot inngangen.

Vi hadde kjøpt billetter på forhånd, og kunne stille oss fremst i hurtigkøen, men vi var langt i fra de første som hadde kommet i dag.

Tiden ble slått ihjel ved å se på kartet og snakke om alle karuseller og vannsklier vi skulle ta. Det ble lagt en strategi for hvor vi skulle gå først for å slippe kø, og når portene åpnet klokka 10 løp vi inn alle som en.

gocart med barn var gøy

Her fant vi alt vi kunne tenke oss for både småbarn, voksne og alt i mellom. Vi kjørte go-cart, hoppet i hoppeslott, vasket gull, red på ponnier, kjørte biler, kavet oss gjennom hinderbaner og over høydebaner og uendelig mye mer.

høydebane for barna

Midt i all leken tok vi en pause og utforsket badelandet, og det var det rene paradiset for hele familien.

Enormt barne og babybasseng med masse sklier for Leo, og mer enn nok av stupetårn og dristige vannsklier for alle oss andre.

Og det var alltid akkurat passe med kø slik at vi fikk tid til å prøve nesten alt som Leksand hadde å by på!

full fart med badeland på leksand

Benker var plassert rundt på hele området slik at vi kunne ta pauser og spise egen mat underveis, og vi unnet oss tilogmed en kjempegod taco-buffet i en av de mange restaurantene på området.

Leksand Sommerland er et fantastisk sommerland, og vi endte opp med å være her i over 7 timer før vi gikk fornøyde hjemover – selv barna var fornøyde med dagen de hadde fått!

hoppeborg på leksand

Den siste natta på campingen ventet vi til Leo hadde sovnet før vi kjøpte grillbuffet i restauranten og barna ble sittende oppe langt utover kvelden og se på show på den store scenen i restauranten.

Vi levde livet akkurat som ekte campingturister disse dagene, og det var faktisk utrolig godt!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This