<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Mektige La Fortuna Waterfall i Costa Rica

3 feb, 20180 kommentarer

Vi er gale etter fosser. Helt gale. Vi elsker den overdøvende lyden av enorme mengder vann som raser ned en stupbratt fjellside. Mektige naturkrefter, eldgammel geologi og et mirakel på en gang.

Når vi først var i La Fortuna, måtte vi jo få med oss La Fortuna Waterfall!

Med 75 meter fritt fall, må dette være en av de største fossene vi har sett.

Jeg mener, fossene langs fjordene i Norge er mektige som få, men hallo – 75 meter fritt fall! I en jungel! I Costa Rica!

For godt til å gå glipp av!

 

La Fortuna Waterfall utenfor Arenal i Costa Rica

 

la fortuna waterfall costa rica

Markedsført som en av de stedene du må se i byen, forventet vi oss ikke store jungeleventyr som da vi var på leting etter et utdødd vulkankrater i Arenal nasjonalpark, men denne lille utflukten passet oss perfekt på en grå og kald hviledag.

Fossen er visst privat, for vi kom til et stort og nesten fullt parkeringsanlegg der vi kunne parkere før vi måtte betale 15$ per hode for å komme inn på området.

Innenfor murene fantes det både omkledningsrom, en restaurant, en kolibrihage og en orkidehage. Valuta for pengene!

Hovedattraksjonen kunne sees fra en plattform like bortenfor hovedinngangen, og det tok ikke lang tid før vi satte kursen nedover de bratte trappene mot fossen.

Snirklende snor betongtrappen seg nedover langs den bratte fjellsiden som i løpet av de siste årtusener er skåret ut av vannet. Fossens kraft vises tydelig i den dype dalen den har etterlatt seg.

På vei ned møter vi pesende turister, rødsprengte i ansiktet og sakte vaggende oppover. Det er visst langt igjen!

Men når vi kommer ned, overdøver bruset fra fossen alt annet. Vi løper rundt som små barn for å komme nærmere.

Det er utrolig mektig, vannet dundrer ned i en dyp lagune. Rundt vannfallet vokser irrgrønne alger og de merkeligste vekster. Og like nedenfor den ville lagunen ligger en liten sandstrand ved en rolig elv.

Leo drister seg til å vasse ut i det iskalde vannet, andre skifter til badeklær og hopper uti, prøver å kjempe mot strømmen.

bade i elven ved la fortuna waterfall

Jeg er nysgjerrig, og hopper langs steinene, nedover elven og inn mot jungelen. Lydene fra fossen avtar, og erstattes med ivrig fuglekvitter.

Elven ser ut til å fortsette inn i et magisk eventyrland, og jeg vil ingenting annet enn å fortsette, på tross av skiltene som sier at det er forbudt.

Det er så vakkert her. Jeg er ikke langt unna turistene, men likevel i total stillhet midt i naturen, borte fra betongtrapper og badevakter.

elv og jungel i arenal, costa rica

Turen tilbake tar oss pesende opp de samme trappene vi kom ned. Nå er det vi som er røde i ansiktet.

Alle som går forbi oss på vei ned passer på å stoppe opp og hilse på Leo i bæremeisen. Han nyter oppmerksomheten, pappa tenker at dette er bra trening, og fokuserer på neste trappetrinn.

Når vi kommer opp gjennomvåte av svette, tar vi turen innom orkidehagen. En god ide, men ikke på denne tiden av året. Her går en liten labyrint rundt grønne vekster, og fraværet av vakre blomster er totalt.

Vi finner lykken i kolibrihagen etter en (rådyr) kaffe på restauranten. Her ser vi flere kolibrier på skikkelig nært hold, og vi lar oss fascinere av disse vakre fuglene.

La Fortuna Waterfall er en dyr fornøyelse, men en perfekt liten utflukt på en ellers grå dag i La Fortuna. Bare vær forberedt på tunge trappetrinn, og husk badetøy!!

 

 

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This