<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Nærtur til Kalvøya

16 apr, 20180 kommentarer

Kalvøya utenfor Sandvika er en av våre favorittsteder for bad og lek på sommeren. Og nå som våren virkelig hadde tatt tak, snøen smeltet og sola endelig varmet godt, tok vi turen ut med alle tre barna for å lete etter vårtegn!

Turen ut til Kalvøya er en del av opplevelsen, å se på svanene langs kaia, klatre opp på skulpturer og løpe rundt lekeplassene gjør at dette er en nærtur som ikke kjennes så lang. Det er nok av distraksjoner for store og små!

Den lille brua som forbinder øya med fastlandet gynger under føttene våre, og når vi kommer over er vi med ett i vårt eget lille eventyrland. Kalvøya er godt tilrettelagt med gode, brede turstier for både syklister og barnevogner.

Men nå på forsommeren var det lite mennesker her, snøen lå fremdeles flekkvis og smeltet i varmen av sola.

Så snart vi kommer innover turstien ser barna de første vårtegnene. Her er blomster pappa! Se, jeg fant en maur!! Vi utforsker yrende maurtuer, lukter på blomstene, og plukker hestehov.

Langs veien stopper vi opp flere ganger for å se utsikten. Et par båter passerer imellom et svanepar. Lengre ut på vannet er det fremdeles islagt, og ytterst på Nesøya er hagene enda begravd i snø.

I Badebukta sitter det en familie på benkene ved grillplassen, og det er mer enn nok plass til oss. For å få opp apetitten legger vi fra oss sekkene og løper opp i skogen for å utforske. Vi vandrer langs iskledde stier, hører fuglene synge.

Vi balanserer over falne furutrær og finner oppspiste kongler. Og litt lengre inn i skogen kommer Aiko rett på et ekorn. Hun går sakte mot det til hun får stå og observere dyret bare tre, fire meter unna.

Saga plukker pinner og er i sin egen eventyrverden, mens Leo sitter i bæreselen og griper tak i greiner og babler lykkelig for seg selv.

Ute av skogen fyrer vi opp et lite bål med veden vi har tatt med oss. Og snart er grillen klar for pølser og en vel fortjent lunsj til alle sammen. Men først skal stranda utforskes, med alle sine forlatte skjell, mørke sand og lokkende vann.

Saga smaker på saltvann for første gang, og vi finner hundrevis av kamskjell før lunsj.

Noen ganger er det de minste turene som blir de største, og vår lille nærtur til Kalvøya denne vårdagen ble absolutt en slik tur!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This