<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

På tur med telt og sovepose i Europa

8 jul, 20190 kommentarer

Denne sommeren reiste turpappa og de to eldste barna på en liten europaturne.

I 8 dager skulle vi reise på interrail fra Paris til Pula med tog, buss og båt for å få nye opplevelser, sjekke av noen punkter på bucketlista (Eiffeltårnet!), og ikke minst få masse kvalitetstid sammen.

Og det skulle vi gjøre med telt og soveposer i ryggsekker på ryggen!

Det ble bedre enn forventet – vi fikk blant annet besøkt Disneyland og Eiffeltårnet i Paris og vandret i fjellene i Slovenia med teltet som base.

 

Hvorfor sove i telt?

telt på camping i europa

Det enkle svaret er at europeiske storbyer som Paris er veldig dyre å reise til!

Overnatting er gjerne en stor kostnad på ferie, og for å ha mer penger til opplevelser valgte vi å ta med telt på turen vår.

Vi sov i telt både i Paris og i Bled i Slovenia, og sov på hotell i Venezia og i Pula.

Som den turfamilien vi er, hadde ikke barna noe i mot å sove i telt på turen, faktisk syntes de det var en enorm luksus å få lov til å sove på en campingplass!

På kontinentet finnes ikke allemannsretten slik vi har i Norge og Sverige, det er heller ingen gode løsninger for gratis telting som i Danmark.

I noen land er det lov å sove utendørs i en natt, men kun under åpen himmel, og gjerne høyt oppe i fjellene, langt fra folk.

For oss ble derfor valget enkelt – når vi skulle på teltferie i Europa måtte vi ligge på camping!

 

Hva er fordelen med å sove på camping i Europa?

bade i bledsjøen

Vi kom til Paris under hetebølgen i sommer, og fra det øyeblikket vi kom svettende inn på campingplassen visste vi at vi hadde gjort et riktig valg!

På campingen hadde vi flere svømmebasseng, lekeplasser og store områder å bevege oss på.

Med 35 graders varme ble bassenget redningen etter varme dager med sightseeing i storbyen.

Campingen vi bodde på i Paris het Sandaya Maisons-Laffitte. Den ligger 20 minutter unna sentrum av Paris med tog, og det tok rundt 10 minutter å gå fra campingen til togstasjonen.

Å reise så langt for å komme til og fra teltet var ikke helt optimalt, og det kostet ganske mye å kjøpe togbilletter ut til sone 4.

Likevel kunne vi aldri tenke oss å være innestengt i et lite hotellrom under hetebølgen, og den friheten vi fikk på campingen var verdt reisetiden til og fra byen!

Det finnes mange andre campinger i Paris, men denne syntes vi ga mest valuta for pengene, og vi var virkelig fornøyde med campingplassen!

Campingen i Bled hadde sin egen, nesten private strand, fjell og skog med turstier, lekeplass og nærhet til togstasjonen.

Det ble en helt annen opplevelse, men også her koste vi oss enormt.

Frihetsfølelsen er nettopp det store som gikk igjen når vi bodde i telt, og det å kunne spise frokost og middag sammen utenfor teltet, lese bøker og se ildfluer, våkne av soloppgang og fuglesang var bare noe av det som gjorde turen vår uforglemmelig.

 

Er ikke camping skikkelig Harry?

bled campingplass i slovenia

Det korte svaret er faktisk nei!

Selv om enkelte tv-serier fremstiller camping i Norge og Sverige i et ganske dårlig lys, er det en helt normal ting å gjøre i resten av Europa.

De campingplassene vi var på hadde en litt luksuriøs følelse over seg, med for eksempel oppvarmet svømmebasseng, freshe lekeplasser, skikkelige restauranter og fullsortiments butikker.

Selv vi som trives aller best i skogen uten naboer, hadde det veldig godt på vår lille campingferie i Europa.

Naboene var hyggelige, det var stille på kvelden, og vi fikk være i fred om vi ville det.

Det kjentes i alle fall ikke harry å campe i Europa, men det kan jo hende vi er litt harry også…?

 

Hvordan planlegge teltferie i Europa?

spise frokost på telttur i europa

Google er din beste venn!

Jeg kan ikke understreke hvor bra det er å bruke google som reiseplanlegger før og under turen.

Nå har google alle tog- og busstider innlagt, så det går som en drøm å finne frem fra et sted til et annet.

Åpningstider, restauranter, dagligvarebutikker, anmeldelser og priser – ALT finner du gjennom google maps!

Reiseruten var planlagt på forhånd, og vi reiste med interrailbilletter fra Paris til Venezia, videre til Bled og ned til Pula.

Der det var lett å komme til en campingplass fra togstasjonen valgte vi å bestille camping, og der det kjentes lettere (og noen ganger billigere), bestilte vi hotell.

For å planlegge brukte vi mye tid på å lese anmeldelser av ulike campingplasser og finne letteste vei – for eksempel fra flyplassen til campingen i Paris.

Alt må bookes på forhånd!

Hadde vi dukket opp på campingen i Bled uten å ha bestilt på forhånd ville det ikke vært plass til oss. Det er en risiko vi ikke har råd til å ta.

Pakk riktig!

Vi pakket minst mulig og lettest mulig.

Det er store sekker som skal bæres gjennom t-baner, på tog, båter og busser for å komme dit vi skal.

Samtidig pakket vi slik at teltet lå lett tilgjengelig i sekken – det var alltid en glede å kunne sette opp teltet så snart vi var kommet frem på campingen!

Gass kunne vi kjøpe på den første campingen, og den lille boksen ble med oss helt til Slovenia.

Når vi kom forbi et stort supermarked passet vi på å kjøpe med turmat og enkle måltider som vi hadde i reserve.

Når vi ikke hadde kjøleskap eller temperaturer under 25 grader, hendte det at vi kjøpte gode ferskvarer for å lage til middag her og nå, men oftest gikk det i ferdigpasta på pose, gulasj og lignende.

Sov godt!

Les våre beste tips for å sove godt i telt, så er du sikker på at dere våkner uthvilte og klare for nye eventyr.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This