<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Ravinevandring i Vintgar Gorge

30 jun, 20190 kommentarer

Det er få steder som er så vakre at de får oss til å miste pusten.

Vintgar Gorge i Slovenia er et av de.

Med krystallklart vann i alle naturens blånyanser, bruer og knirkende treplattformer, er dette et naturlig eventyrland for både store og små, og vi er glade for at vi tok turen hit, selv etter en lang dag med både fjellvandring og dusjing bak en foss.

 

Bli med på ravinevandring i Vintgar Gorge!

 

Vi kjørte bilen tilbake langs den støvete grusveien ved fossen Peričnik, og lot google finne veien over fjellet til Vintgar Gorge som også ligger i Triglav Nasjonalpark.

Vintgar Gorge, eller Soteska Vintgar, er et av de mest populære turistdestinasjonene i Slovenia, og vi skulle raskt forstå hvorfor.

Parkeringsplassen var nesten helt full på ettermiddagen, men vi snek oss til en halvveis lovlig parkering foran toalettene.

Forbi parkeringsplassen renner en liten elv, som ganske snart forsvinner ned i en 250 meter dyp ravine…

Vi gikk opp til restauranten og spiste herlig, hjemmelaget slovensk mat for å fylle på med energi før dagens tredje vandring.

Fra parkeringen gikk vi forbi en liten kiosk der vi måtte kjøpe billetter, og ikke lenge etterpå var vi på stien inn mot ravinen.

Det tok ikke mer enn et minutt før stien gikk fra å være bred og betongbelagt til vi snublet ut på en smal treplattform.

bro over vintgar gorge

Under oss renner elven inn i en kraftig foss, stilner igjen lengre nede, og tar sats inn i en ny foss.

Vannet er krystallklart – vi kan se helt ned til bunnen, og det må være minst 10 meter dypt på det dypeste, kanskje mer.

Plattformen snirkler seg langs fjellsiden, vi går over bruer og krysser elven flere steder mens ravinen blir dypere og dypere, vannet villere.

vintgar gorge og treplattform

Barna ser store fisker nede i det klare vannet og lar seg begistre enda en gang.

Måpende nyter vi den naturlige skjønnheten, dette vakre stedet.

elv i ravinedal i slovenia

Stien er ikke mer enn 1,6 kilometer, og til slutt begynner landskapet å åpne seg opp igjen.

Noen sitter nede ved elvebredden og kjenner på vannet, vi må også prøve. Det er iskaldt!

Det går an å gå en lengre runde for å komme tilbake til parkeringsplassen, men vi er alle slitne, og kjenner at vi vil gå tilbake samme vei som vi kom.

Turen tilbake gir et helt annet perspektiv, og det er like gøy som veien inn.

Barna stopper opp flere ganger og tar bilder med kameraene sine, jeg prøver å henge på.

Og når vi kommer tilbake til bilen er vi målløse.

Ikke bare over skjønnheten vi har opplevd i Vintgar Gorge, men også gjennom hele denne magiske dagen i vakre Slovenia!

 

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This