<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Rundtur over Skaugumsåsen

5 mai, 20180 kommentarer

Våren er kommet, og det var på tide med en tur opp til Skaugumsåsen. Vi har vært på Semsvannet både sommer og vinter, alltid med Skaugumsåsen fristende i det fjerne. Nå var det på tide å ta turen med Leo i bæremeisen for å slå ihjel nok en solskinnsdag i pappapermisjonen.

Fra Høvik tok vi bussen til den stoppet like utenfor kronprinsparets residens på Skaugum, også gikk vi den lille kilometeren inn til pendlerparkeringen ved Sem der turstiene starter.

Denne turen begynner alltid så idyllisk, med epletrær blant små husmannplasser, sauer og i blant en hest eller to. Stien langs Semsvannet er blåmerket og er like populær både sommer som vinter, men ikke like mange tar turen opp til Skaugumsåsen.

semsvannet sett fra stien til skaugumåsen

Vi gikk litt for langt mot Semsvannet før vi innså at vi hadde gått for langt, men i det fine været spilte det ingen rolle. En liten sti gikk over sauenes beiteområde tilbake mot toppen, og vi fikk nyte av å gå helt alene i et helt spesielt beitelandskap.

på stien mot skaugumåsen

Stien opp til Skaugumsåsen er veldig bratt, og den kan visst unngås hvis man velger en lengre vei. Det skulle vi kanskje ha gjort, for med bæremeis på ryggen og alle fire lemmer i bruk, ramlet plutselig vannflaska nedover det bratte stupet.

veldig bratt opp og ned skaugumåsen

Jeg fikk feste Leo i et tre og kave meg nedover i ura for å hente den igjen. Litt ekstra høydemeter, og mange merkelige blikk fra forbipasserende, men det var vel verdt det for å ha vann på turen videre.

Det tar ikke lang tid til toppen, og når du først er oppe åpenbarer det seg en helt magisk utsikt over Oslofjorden der du kan se hele Oslo by i det fjerne, Sandvika og Bærums mange åkre og slalåmbakker like under.

beste utsikt over oslo?

Jeg og Leo tok en god spisepause her, og han fikk krabbe rundt og røre på seg litt før turen gikk videre. Leo syntes det var gøy å krabbe opp og ned på stenene, og lekte fotograf og supernanny. Det skal ikke mye til før en liten baby triller over kanten her!

Tilbake fulgte vi den blåmerkede stien videre over knausen, og kom raskt ned i dypere skog. Fremdeles lå det snø enkelte steder, og vi fikk bryne oss på både våte partier og bratte bakker mens vi gledet oss over skogens stillhet og den totale mangelen på mennesker.

skogsterreng i skaugumåsen

Stien fortsetter langs et variert landskap, og her finner man både alm, lind og selv misteltein blant de mer vanlige skogsvekster. Summen blir en ekstraordinær tur rundt en veldig fin topp som er mer enn overkommelig for de aller fleste.

vakker utsikt på skogsstien

Vi endte opp nede ved Tømmervika og fikk gå tilbake langs Semsvannet til parkeringen. Totalt ble det en tur på rundt 5 kilometer, og her er det mange muligheter til å variere turen – spesielt hvis du reiser kollektivt.

Turen fra parkeringen til Skaugumåsen kan du lese om på ut.no, og når du først er her oppe kan du gå akkurat den veien du har lyst til (jeg kan love deg at det ikke frister å gå ned bakkene igjen!).

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This