<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Skjerdingfjellet – en bortgjemt perle i Innerdalen

30 jun, 20180 kommentarer

Turplanene var mange og drømmene enda større, men da fridagen fra barna kom hadde Leo rukket å bli syk etter mange kalde netter i telt.

Vi måtte revurdere planene om langtur, og heller se hva vi kunne få til i løpet av en litt kortere dag.

Fra Innerdalen er ikke Skjerdingfjellet et fjell man legger merke til der det ligger som en litt slapp steinrøys mellom høyreiste Merrakammen og Renndølskammen.

Men på kartet så det ut som en interessant topp som kunne være verdt et besøk, og den spektakulære utsikten på denne siden av dalen ble jeg godt kjent med under turen til Snøfjell i fjor.

 

Det skulle bli en topptur til Skjerdingfjellet i Innerdalen!

 

like før det blir veldig bratt mot bjøråskaret

Når du er oppe på Skjerdingfjellet er det også mulig å gå videre langs eggen til andre topper, noe som betydde at vi kunne gjøre turen akkurat så lang som vi ønsket.

Med andre ord, en perfekt tur for oss mens Leo sov av feberen sammen med besteforeldrene sine!

Opp fra Renndølssetra og til Bjøråskaret er det merket og godt tråkket sti hele veien.

Og det går raskt oppover!

Etter et kvarter oppover skogen ble utsikten bedre, og vi stoppet ved en av mange fosser langs veien for å nyte det storslagne landskapet.

storslagen utsikt fra fossen like over innerdalen

Det kjennes nesten litt uvirkelig å stå her som bittesmå mennesker midt i den store naturen. Også er det nettopp disse opplevelsene som gjør at det er så godt å gå turer i Innerdalen.

Uslåelig utsikt over alt, bratt og frodig og med snødekte topper i alle himmelretninger.

å gå opp på denne siden gir en unik utsikt over innerdalstårnet

Når stien kommer opp til Renndalen og vi er over Merrakammen blir det fort enda brattere oppover. Her er det bare å ta seg tid og snu seg rundt innimellom for å nyte utsikten som bare blir bedre og bedre.

Med høye steg tok vi oss sakte, men sikkert opp mot Bjøråskaret.

Vel oppe på Bjøråskaret er vi allerede 1178 meter over havet og har 800 høydemeter under beina fra starten på Renndølsetra for knapt 1,5 time siden.

Herifra ser vi godt opp til toppen av Skjerdingfjellet, og etter en kort spisepause og litt skravling med et par andre turgåere var vi på vei opp steinura med sikte mot toppen.

ingen merket sti her, så det er bare å gå rett opp

Det er ikke merket sti opp til Skjerdingfjellet, men det var lett å finne veien opp.

Mye ur og stedvis ganske bratt gjorde det spennende å gå det siste stykket opp, og etter tre kvarter hadde vi kommet oss opp de siste 300 høydemeterne og sto nesten på toppen.

 

Så snart vi kom opp åpenbarte det seg en helt ny utsikt på andre siden av fjellet:

 

eksponert og vakkert på skjerdingen

Nede i dalen lå et krystallklart vann mellom snøfelta, med store isflak flytende rundt i det. De stupbratte sidene ned langs Skjerdingfjellet går 500 meter rett ned, og vi ble skjelvne i beina og glade i hjertene.

Toppen leverte mye mer enn vi hadde forventet!

en topp som er verdt et besøk

Nesten vindstille på toppen, og i strålende sol kunne vi nyte utsikten fra toppvarden og ta oss en velfortjent pause før vi begynte løpeturen ned til teltet igjen.

Skjerdingfjellet med sine 1522 moh er virkelig en bortgjemt perle i Innerdalen, og absolutt verdt et besøk, selv om både knær og lår fikk kjenne hvor bratt turen hadde vært i flere dager etterpå!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This