<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Snartur til Kolsåstoppen

10 des, 20170 kommentarer

Denne helgen hadde vi besøk av bestefar, og søndagen våknet vi opp til strålende sol!

Vi hadde noen timer før bestefar skulle til flyplassen, og da rekker vi jo akkurat en snartur til Kolsåstoppen!

Kolsåstoppen er en av våre favorittsteder både med og uten barna! Ikke bare fordi det er så nære, men også fordi det er så enkelt å komme raskt opp i høyden, og ikke minst fordi vi alltid blir belønnet med en av de vakreste utsiktene man kan få over Oslofjorden!

Vi samlet sammen varme klær til alle barna, pakket med kjeks, snacks og varm sjokolade i en termos, også var det bare å ta bussen til Toppåsen og begi oss på den bratte veien opp til toppen.

Leo fikk sitte på magen i bæreselen denne gangen, og vi fikk bærehjelp av bestefar. Da slapp barna å bære sekker, og det ble ikke for tungt for oss voksne heller.

Aiko løper alltid langt i forveien, men selv om hun i blant blir borte bak en sving vet vi at hun gjerne sitter på en sten eller henger i et tre og venter på oss. Hun gleder seg nok likevel til Saga begynner å gå fortere, for det virker som om hun alltid har toppfeber!

Denne turen passer ekstremt godt for turglade barn, for vi kan hvile på benker underveis, det er trær å klatre i, og det er motiverende når de ser at det går fort oppover.

Det er dessuten alltid flere familier som går her, og det fører ofte til både økt konkurranseinstinkt, nye lekekamerater og opplevelser.

De kan også lett velge sine egne veier, om de vil øve på å klatre på steiner, gå på stien eller løpe opp trappene. Og turen opp tar ikke mer enn tre kvarter!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This