<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Strand, surfing og øl i Tamarindo i Costa Rica

8 feb, 20180 kommentarer

I følge Lonely Planet er Tamarindo et sted som du bare må besøke når du er i Guanacaste i Costa Rica.

Vi hadde leid oss et herlig lite hus på Playa Conchal, en halvtimes kjøretur fra Tamarindo.

Her var vi helt isolerte. Ingen restauranter, matbutikker, ingenting. Bare uendelig vakre strender, iguaner og brøleaper. Støvete veier, sand og rosa solnedganger.

Selv om vi levde i et rent paradis, kjente vi at vi hadde behov for å se andre mennesker, spise på en restaurant, handle og gjøre noe spennende!

Vi trengte variasjon, og det fant vi i Tamarindo!

Det var kaos å komme til storbylivet igjen.

Tamarindo består av en lang og travel hovedgate i ekte asfalt. Her vagget bleke turister rundt mellom smykkebutikkene, og surfere med dreadlocks og sneiper i munnviken lastet opp bilene med hunder og surfebrett.

Vi spiste en deilig frokost på en cafe for første gang på lenge, og på nabobordet satt det tre svensker.

For oss som hadde prøvd å unngå andre turister så langt på turen, ble det nesten et kultursjokk å bevege seg i en så stor by.

Men vi hadde to viktige oppdrag i Tamarindo:

 

Isabella skulle prøve surfing, og Viggo skulle smake på øl!

surfekurs med iguana surf tamarindo

Vi gikk bort til den første surfesjappa vi fant, og de hadde ledig tid på et nybegynnerkurs om en knapp halvtime. Perfekt!

Etter å ha skiftet kom vi i prat med en av jentene som jobbet der. Hun viste seg å være svensk, og hadde havnet her helt tilfeldig etter å ha vært å dykket i Asia.

Hun kunne fortelle oss at hun elsket Tamarindo, og nøt å kunne surfe hver eneste dag i jobben. Tamarindo er kjent som en perfekt surfedestinasjon for nybegynnere, med slake, fine bølger, og en sand uten steiner.

Like utenfor byen ligger det mer ekstreme bukter der bølgene slår hardt mot stenete strender, og det var her hun og de andre rutinerte surferne tilbrakte fritiden sin.

Når Isabella var klar for å begynne kurset sitt, gikk jeg og Leo ned til stranden på sightseeing.

Vi gjemte oss i skyggen ved noen hester, og jeg trillet vogna frem og tilbake for å prøve å få Leo til å sovne i formiddagsvarmen.

Jeg kom i snakk med han som eide hestene, og vi ble stående og snakke sammen i mer enn en halvtime mens Isabella testet balansen på bittesmå bølger.

Jeg fikk glede meg over å høre om livet hans som turistguide og hesteier, motorsykkelfantast og eks-amerikaner. Og til gjengjeld kunne jeg fortelle han om det eksotiske livet hjemme i snørike Norge.

Isabella hadde hatt det helt fantastisk på surfekurset sitt! Hun forsto ikke at hun ikke hadde gjort dette tidligere, og det fristet til gjentagelse!

Vi avsluttet byturen vår med besøk til eminente Volcano Brewing, et av flere hundre mikrobryggerier i Costa Rica.

Nesten hver eneste by i Costa Rica har et eller flere mikrobryggeri, og ølet her er på lik linje med Norge. For ølhunder som oss er det helt fantastisk å finne godt øl, selv i et bitte lite land som Costa Rica!

rolig strand i surfebyen tamarindo

Volcano Brewing var ingen unntak, her fikk vi smake spennende øl, og kunne bestille hamburgere fra restauranten i nærheten. Leo lekte seg på den brede, folketomme stranda, og vi skålte for nok en spennende dag i Costa Rica.

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This