<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Telttur og klatring på Skullerud

17 sep, 20170 kommentarer

En ny helg med barna var i vente, og det var meldt bra vær! Etter en klatreøkt på Oslo Klatresenter tidligere i uka hadde Viggo og Isabella utforsket skogen ved Skullerudåsen i høstregnet.

På turen vår oppdaget vi en suveren teltplass som vi lovet oss selv at vi skulle ta med barna så snart vi hadde mulighet! Og nå var den her allerede!

Vi pakket begge teltene våre, sekkene til barna fikk fylles med klær, leker og godteri som vanlig. Vi voksne fikk bære litt tyngre, men vi skulle heldigvis ikke gå langt denne gangen.

Nok vann måtte med, da vi ikke hadde sett noen bekker i området. Det samme med klatreutstyr til dagen etter, og selvfølgelig nok av mat, klær og kos.

Fra t-banestoppet på Skullerud tok det ikke mer enn 10 minutter før alle 5 var inne i skogen. Vi husket ikke helt hvor vi hadde gått sist, men fulgte noen små stier mellom falne grantrær og over sleipe steiner.

På veien møtte vi ei dame som sanket sopp, og barna fikk lære om giftige og sunne sopper.

På veien opp fikk vi utfordret klatreegenskapene våre alle sammen, barna som ikke kunne få hjelp, og vi voksne som hadde nok med oss selv, baby og alt for mye bagasje.

Det er bratt opp til toppen, men turen går over svaberg, gjennom mørke skoger og sprekker i fjella, langs eksponerte kanter og opp og ned sleipe stup. Det ble ikke et kjedelig øyeblikk på veien opp!

Da vi kom fram etter en halvtimes tid, fikk vi belønningen vår!

Tidlig på en solfylt lørdag, og vi hadde hele plassen for oss selv. Mer enn nok plass til begge telt, en stor bålpass, og rosinen i pølsa – utsikt over hele byen og Oslofjorden!

Barna fikk sette opp sitt eget telt, mens vi voksne ordnet vårt og hjalp til der det trengtes. Deretter kunne vi utforske området mens vi hentet ved til bålet.

Her var en uendelig lekeplass for barna, og vi fikk fort samlet kubber og greiner og tent et varmende bål før solen gikk ned. Vi grillet pølser og marshmallows til den nydeligste solnedgangen vi hadde sett i Oslo!

Dagen etter spiste vi en god frokost sammen mens skyene kom inn over fjorden, også pakket vi telt og sekker og gikk en annen vei ned fra fjellet igjen.

Et velfortjent stopp innom Oslo Klatresenter for barna gjorde denne helgen helt uforglemmelig!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This