<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Topptur til Danmarks høyeste fjell

8 aug, 20180 kommentarer

Når vi først var i Danmark måtte vi jo prøve oss på bestigningen av Danmarks høyeste fjell! Etter å ha sett solnedgangen gå ned over et nesten flatt steppelandskap og buldret på stranda skulle det bli godt å komme seg opp i høyden!

Etter et par timers kjøring sørover ned Jylland fulgte vi Google sine anvisninger av motorveien og inn på en smal asfaltvei som snodde seg oppover åsene. Her ble det straks mer kupert og frodig.

Det er en allmenn oppfatning at Himmelbjerget er Danmarks høyeste fjell, men med sine usle 147,3 meter over havet kan det ikke måle seg mot Møllehøj som med sine 170,86 moh har hatt tittelen siden 2005.

At det tok danskene så lang tid å finne det høyeste fjellet sitt er kanskje litt underlig, men når det i generasjoner har vært drevet gårdsbruk langt oppe på fjelltoppene så er det kanskje ikke så rart at landmålerne ikke turte bevege seg inn i dette kuperte og ville landskapet som huser flere av Danmarks høyeste fjell.

Turen til Møllehøj starter på Eier Bavnehøj, og det er heldigvis mulig å kjøre helt opp til denne toppen. Mange høydemeter spart!

Ejer Bavnehøj er Danmarks 3. høyeste fjell med sine 170,35 moh, og byr på gratis parkering og kiosk med øl og pølser. Vi tok på joggeskoene og satte Leo i bæresele før vi bega oss på den lange runden via Møgelhøj til Møllehøj.

 

Ferden mot danmarks høyeste fjell:

stien til møgelhøj og møllehøj

Stien går bratt nedover og er delvis dårlig merket. Plutselig er vi midt ute blant melkekyr og gressletter. På begge sider stiger store topper opp, Møgelhøj enkelt opp til venstre, Møllehøj like til høyre opp en truende bratt bakke.

Vi sniker oss unna kyrne og tar turen innom Møgelhøj på 165 moh og blir skuffet over den dårlige utsikten.

skumle kuer på stien

Vi hadde rotet oss litt bort på veien tilbake, men peiler inn kursen på det vi tror er Møllehøj. Stien går igjen veldig bratt nedover, og vi må kjempe oss forbi nysgjerrige kyr før vi møter veggen i bakken opp mot toppen av Danmarks høyeste fjell.

Stien er ujevn, det ruller små steiner ned bak oss, kyrne rauter og svetten pipler.

den bratte stien opp til møllehøj

Men straks er vi oppe, og det er flatt og fint langs ryggen mot toppunktet. Nedenfor oss ser vi den lange veien vi har gått, og foran oss står møllesteinen som har gitt navn til selveste Møllehøj.

Det er ingen andre mennesker på toppen, og vi nyter gleden av å egenhendig ha klart bestigningen av Danmarks høyeste fjell!

barn på danmarks høyeste fjell

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This