<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Treklatring i Costa Rica

5 feb, 20180 kommentarer

Hva ville du gjort hvis du fikk vite at du kan klatre inne i et tre, og når du kommer opp kan du gå ut og stå på toppen av treet mer enn 20 meter over bakken? For oss var valget enkelt! Dette treet måtte vi finne!!

Vi hadde kommet over historien om noen spesielle fikentrær i Monteverde i Costa Rica. Disse trærne heter kvelerfiken på norsk, og er en slektning til fikentreet.

Fikentreet lever utenpå andre trær, og vokser som en slyngplante rundt treet mens greinene blir lengre og lengre i alle retninger.

Til slutt har fikentreet helt overtatt plassen til det opprinnelige treet, tatt fra den muligheten til både vann og sollys, og det gamle treet dør og råtner bort.

Det som står igjen er et veldig spesielt tre! Inni er det helt hult, stammen består av røtter som slynger seg i spiraler nedover mot bakken og oppover mot himmelen. Og de vokser i alle retninger og fasonger.

En yndet plass for øgler og edderkopper, og selve trekronen er en lekeplass for aper, spesielt når fikenfrukten er moden!

I en skog i Monteverde har fikentrærne tatt helt over. Det er en liten hemmelighet, men her kan man altså klatre til toppen av mange ulike fikentrær!

Det er som å klatre i en litt klaustrofobisk stige når du beveger deg inn i trærne, men så kommer du kanskje til et hull langt der oppe og kan stikke overkroppen din ut.

Da ser du plutselig toppen av trekronene rundt deg – en ubeskrivelig utsikt – du kjenner vinden gynge deg og treet sakte mens du ser 15 – 20 meter ned til der du begynte!

Når vi endelig fant skogen så ble vi overveldet av hvor mange trær som fantes her! Vi ble ivrige og klatret i det vi kunne finne, hver sin tur mens den andre fikk stå nede og passe på Leo.

Vi hadde tatt med bæreselen og tenkt å ta han med opp, men vi oppdaget at det fort ble for trangt!

Likevel er dette en gøy aktivitet om man har med litt større barn! Både Aiko og Saga ville elsket å klatre i disse trærne!

Tilfeldigvis møtte vi en familie med barn på samme alder som de, og barna kunne fortelle om et helt utrolig tre som de kunne stå helt oppe på toppen av! Vi måtte lete videre!

Når vi kom til treet, visste vi at det var dette de hadde snakket om. Det var helt enormt! Treet vokste skjevt ut fra en bratt skråning før det rettet seg opp mot himmelen.

Langt der oppe svaiet store grener, og høyden måtte være minst 20 til 25 meter. Turen opp gikk kjempelett etter de andre trærne vi hadde klatret i, men utfordringen her kom på toppen!

Vel oppe måtte vi presse oss gjennom et lite hull i greinene, og så fort hodet kom ut, så vi rett ned på bakken langt der nede. Det gjaldt å holde seg fast og komme seg opp med hele kroppen så vi kom inn på toppen av selve trekronen!

Her oppe var det en god plattform å stå på mellom grenene, men lite å holde seg i.

Utsikten gjorde meg svimmel, og etter noen sekunder gikk det opp for meg hva som skjedde. Hele jeg ristet, men uendelig sakte som under et jordskjelv.

Dette enorme treet bevegde seg nesten umerkelig i den svake vinden, men her oppe kjentes det ut som om jeg sto på dekket av en båt. Det fløy fugler rundt hodet mitt og fargerike øgler sprang over grenene. Langt der nede sto Isabella og Leo, og her oppe var jeg.

Ser du nøye på bildet under kan du se Isabella i toppen av treet mellom bladene!

 

 

For oss var dette en av de beste opplevelsene på hele turen vår – og er du i Costa Rica må du passe på å ta turen til Monteverde og klatre i fikentrær!!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This