<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.5/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Turist for en dag på kaffeplantasje i Monteverde

4 feb, 20180 kommentarer

Vi hater å være turister. Men vi elsker kaffe! Derfor måtte vi få med oss et besøk til en lokal kaffeplantasje i Costa Rica!

I bilen på vei til Monteverde bestemte vi oss for å bestille en ettermiddagstur på en kaffeplantasje med Don Juan Coffee Tours.

Det er så utrolig mange ulike kaffeplantasjer å velge mellom i Costa Rica, og noen er sikkert bedre enn andre. Vi ønsket å støtte lokale kaffeplantasjer, men det virket som om det ikke var mange igjen i Monteverde.

Valget falt på Don Juan Coffee Tour, som både hadde en tur akkurat når det passet oss, men som også kombinerte turen på kaffeplantasje med to av våre andre favoritter: kakao og sukker!

 

Vi skulle på besøk til kaffeplantasjen til selveste Don Juan!

 

Med ropende amerikanere som tok turen i fargerike oksekjerrer, lignet det allerede mer på en fornøyelsespark enn en ekte kaffeplantasje. Men vi lot det være for i dag.

Turen vår begynte med en introduksjon til kaffeplantasjen av en ung og ivrig guide, og han ledet oss gjennom kaffebuskene som vokste ved siden av et stort nettverk av brede stier i betong.

Vi hadde tatt med Leo i bæremeisen, men kunne like godt ha hatt han i vognen!

Guiden viste oss hvor de dyrker kaffebønnene i store drivhus, før han tok oss videre med gjennom plantasjen. Hele tiden fikk vi høre om det harde hverdagslivet til kaffebønner, og lære mer om kaffens historie i Costa Rica.

Det som hadde begynt som en dyr turistfelle med stier i betong og tjukke amerikanere i oksekjerrer, ble nå stadig mer spennende.

Vi fikk smake på ferske kaffebønner, knekke bønner som lå til tørk, og være med på hele prosessen fra planting til ferdig produkt. Å til slutt lukte seg gjennom kaffe av ulik brenningsgrad var en ny og herlig opplevelse for oss begge.

fersk kaffe på kaffeplantasje

Etter å ha lært alt om kaffe i Costa Rica, gikk vi videre mot det som skulle bli turens høydepunkt.

Vi ble ledet gjennom store frukthager, plantasjer med bananpalmer, sukkerrør og ananas.

Her fikk vi se hvordan sukkeret ble presset ut av sukkerrør, og vi fikk smake den ferske sukkersaften. Nytelse!!

Det ble straks enda bedre når vi fikk lære om kakaobønner.

Store klumper med gul-oransje frukter vokser på ugjenkjennelige trær. Inne i disse fruktene ligger det noen merkelige frø som ikke smaker godt i det hele tatt.

Men når disse frøene får ligge og råtne i en ukes tid, ja da er de klare for å tørkes til det vi kjenner som kakao. Det var utrolig merkelig å se, lukte, og smake på denne prosessen, og se hvordan kakao faktisk lages!

smake på kakaobønner i monteverde

Som en bonus fikk vi lov til å lage vår egen sjokolade!

 

Med kakaopulver, smør, sukker og godsaker, kunne vi blande akkurat som vi ville, og vi spiste oss hypre på den deiligste ferske sjokoladen vi har smakt!

Jeg tror ikke noen hadde lyst til å dra fra sjokoladefabrikken inne i jungelen, men når guiden etterhvert hadde fått jaget ut de siste deltakerne, var vi raskt på vei gjennom en bananplantasje.

Her fikk vi lære hvorfor bananpalmer er den mest effektive matplanten i verden. Vi gikk videre med mer ny kunnskap enn vi hadde trodd vi kunne presse inn i hodene våre på en dag.

Turen ble avsluttet med herlig kaffe i resepsjonen, med en uendelig vakker utsikt over den store kaffeplantasjen til Don Juan.

Og når vi gikk fornøyde tilbake mot bilen, fikk vi selskap av en gjeng sultne coatier!!

Dyrene løpte rundt og forsynte seg av gamle bananer som lå mellom kaffetrærne, og vi kom tett innpå de før de bestemte seg for å løpe avgårde.

En drømmedag for tre små utilpasse turister i Monteverde!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar her så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This