<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Telttur med baby? Få med deg våre 10 beste tips!

24 mar, 20182 kommentarer

Nybakte foreldre og sugen på eventyr med babyen? Det er bare å komme seg ut!

Vi har vært på telttur med turfamiliens minste medlem siden han var 7 uker gammel, og han har snart sovet ute i mer enn en måned av livet sitt.

Å ta med et spedbarn på telttur er ikke alltid lett, men her vil du få de tipsene du trenger for at deres første tur med småbarn blir så enkel som mulig.

Og forhåpentligvis vil det bli så bra at dere vil ut igjen, gang etter gang – akkurat som oss!

 

Her får du våre 10 beste tips for din første telttur med baby:

 

1. Begynn i det små

 

Du er kanskje som oss som drømmer om store episke turer selv før barnet er født? Da kan du trøste deg med at den første teltturen med en liten baby i alle fall byr på nok av utfordringer!

Det er viktig å ikke sette for høye forventninger på turen og at du begynner med korte turer i et trygt miljø – og i godt vær.

 

2. Vær trygg i telt

 

Velg teltplass i kjente områder med mulighet til gode pauser langs veien. Slå opp teltet i nærheten av en gapahuk eller hytte i tilfelle dere blir overrasket av dårlig vær.

Skal du ut på flerdagstur med barn under 3 måneder? Da er det ekstra viktig at du har en plan for hvordan dere kan komme dere til sykehus på samme dag om det skulle gå riktig ille.

Sørg for at du kjenner teltet ditt, og at dere vet hvordan dere skal sove godt i telt!

Et ekstra godt tips er å ha prøvd ut en natt i telt i nærhet til hjemmet, bilen, eller kollektivt. Ha en enkel mulighet for å baile på den første natta deres. Men prøv å ikke gi opp før dere har begynt!

 

3. Kjenn utstyret ditt

 

Pass på at du har riktig utstyr og vet hvordan du bruker det før du går på tur! Du må slå opp teltet, prøve stormkjøkkenet og bæreselen eller bæremeisen før du reiser avgårde.

Se over at du har med det du trenger for området du skal til og at du vet hvordan du kan bruke det. Er for eksempel myggnett og regntrekk til bæreselen pakket med på turen?

Lag en ordentlig pakkliste, og ta gjerne med litt mer enn du tror dere kommer til å trenge!

baby på telttur med bæremeis

 

4. Fra sprinkelseng til sovepose

 

Et trygt miljø = rolig og glad baby.

Hvordan tar man da med seg det trygge miljøet man har hjemme ut til teltet?

La barnet få øve først ved å sove hjemme i samme sovepose, med samme kosedyr, samme nattasang og samme smokk som du tar med på telttur!

Bruk vognposen som sovepose!

Ta med kjente ting hjemmefra, som for eksempel ranglen fra barnevognen, favorittboken eller favorittleken. Disse tingene kan du plukke frem når du tror barnet ditt trenger det som mest.

 

5. Ta med hengekøya

 

For en oppfinnelse! Vi har alltid med hengekøya i sekken på alle våre turer med barn.

En hengekøye er laget for å vogge små barn i søvn, og passer perfekt til å ligge å amme og kose i! Samtidig så er den suveren å ha når barnet har sovnet – da kan vi voksne legge oss ned med en god bok og slappe helt av!

 

6. Stellebord i skogen

 

Ta med deg bleier, bleieposer, våtservietter og en sammenleggbar stellematte som du har lett tilgjengelig i ryggsekken. Lag gjerne en fast stelleplass inne i teltet og heng for eksempel opp en rangle over stellematta.

stellekos i telt med baby

 

7. Ta det med ro

 

Det er ingen vits i å haste seg fra A til B om barnet ditt er urolig. Stopp heller en ekstra gang og lek, gi mat eller ta et bleieskift istedenfor å tenkte på at dere snart er fremme. Da blir alle i bedre humør!

 

8. Følg med på temperaturen!

 

Selv om du svetter i 20 grader og strålende sol betyr ikke det at barnet ditt gjør det. Kjenn etter med jevne mellomrom på barnets hender, føtter og nakke og reguler bekledning fortløpende.

Pakk alltid med varmere klær enn det du tror er nødvendig! Det lærte vi på den harde måten når vi gikk over Romsdalseggen!

 

9. Sørg for å ha plass til en baby i soveposen

 

Om barnet nekter å sove eller falle til ro i sin egen sovepose, er det lurt å ha med en ekstra lakenpose eller sørge for at du selv har en bred sovepose slik at barnet kan ligge inntil deg og fortsatt holde seg varm.

 

10. Ikke gi opp!

 

Vår første natt i telt med baby var mildt sagt søvnløs og helt forferdelig! Men vi er glade for at vi valgte å prøve igjen og igjen. I dag elsker barna å sove i telt og være med på eventyr i naturen!

 

Det var våre beste tips til din første telttur med baby og små barn. Vi håper du vil fortelle oss hvordan det gikk!

Kanskje har du noen tips som burde være med her som vi ikke har tenkt på? Kom gjerne med de i kommentarfeltet!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

hits

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This