<link rel="stylesheet" id="bibblio-rcm-css-css" href="//cdn.bibblio.org/rcm/4.6/bib-related-content.css" type="text/css" media="all">

Velg riktig bæremeis til ditt barn!

19 apr, 20180 kommentarer

Innlegget inneholder annonselenker for Outnorth.no | Hvorfor bruker vi annonselenker?

Det er mange som spør oss hvilken bæremeis de skal velge når de skal på tur med barn. Og vi skulle ønske vi kunne gi et enkelt svar på hva som er den beste bæremeisen!

Siden vi jobber i sportsbutikk kjenner vi godt til mange ulike modeller, og vi har selvfølgelig vår soleklare favoritt, men det som er viktig er at du velger riktig bæremeis for dere!

Men først skal vi fortelle deg om fordeler og ulemper med bæremeiser, slik at du lettere kan ta et trygt valg når du går til innkjøp av din første bæremeis!

Hva er det aller viktigste når du skal velge en god bæremeis? Den må selvfølgelig sitte godt på ryggen og den skal være komfortabel for barnet. Dette finner du enklest ut ved å prøve!

Er du ikke vant til å gå med tung sekk, må du kjenne på bæresystemene på de ulike bæremeisene, helst med barnet i, og se om det passer for deg.

Så kommer alt det andre du må tenke på. Hvem skal bruke meisen? Må den ha regulerbar rygg? Trenger du å ta den av og på ofte mens barnet sover? Skal du gå lange turer, dagsturer, turer i varmen eller på vår/høst/vinter?

Alt dette påvirker hvor avansert bæremeisen skal være.

 

En god bæremeis må minst ha følgende funksjoner:

 

 • Ryggen må være enkelt regulerbar (gjerne mens barnet sitter i) slik at både mamma og pappa kan bruke bæremeisen.
 • Bæremeisen må ha en utfellbar bøyle som gjør det mulig å sette fra seg sekken alene med barnet i. En livredder når barnet sover, du tar bussen, eller du bare trenger en pause!
 • Den må selvfølgelig ha god komfort for både voksne og barn, og ikke minst være trygg og enkel for barnet.
 • Vi synes det er en forutsetning at en god bæremeis har mulighet til å beskytte barnet for regn og sol.

Dette er et minimum av hva vi ser etter i en god bæremeis! Har den dette, så vil turene deres bli så utrolig mye bedre, som igjen vil gi masse turglede for både voksne og barn!

Andre ekstrafunksjoner som er veldig praktiske avhengig av tur er:

 • Lommer på hoftebeltet for mobil, snacks, smokk og andre små, viktige ting.
 • Mye lagringsplass i selve bæremeisen til klær, mat, bleier og nødvendigheter.
 • Gjerne ekstra lagringsplass for de litt lengre turene.

Husk at jo lengre tur du skal på, jo mer utstyr trenger du å ta med!

telttur i skogen med barn? Ja, da burde bæremeisen romme mange liter, ellers må dere bruke bæresele. Er dere to så kan jo den andre parten bære alt utstyret i en 100-liters sekk, men det er ikke sikkert alle er i like godt humør når dere kommer frem.

Pakkvolum er viktig!

For vanlige dagsturer og små rusleturer fungerer det etter vår mening mer enn bra nok med de enklere modellene, så lenge de oppfyller de viktigste kriteriene over.

For eksempel gikk Viggo turen opp til Preikestolen alene med Aiko da hun var 3 år med en nedarvet, gammel og veldig enkel bæremeis.

Og det gikk helt fint!

Det er ikke lett å si at en bæremeis er bedre enn en annen, men tar man med de viktigste kriteriene som vi har nevnt over, er det mange som faller ut av lista. Da gjenstår det bare for deg å tenke over hvilke turer dere skal på, og hvilke dere ønsker å gå i fremtiden.

Så er det bare å komme seg ut til de ulike butikkene og prøve i vei!

Gå gjerne til flere forskjellige butikker, da butikkene ofte har ulike merker!

 

Hvilken bæremeis bruker vi i turfamilien?

 

Vi brukte flere måneder på å finne riktig bæremeis for vårt bruk. Vi går jo både lange og korte turer, sommer som vinter.

Vi trenger mye volum, vi trenger en komfortabel meis, og vi er avhengig av at vi kan bruke den i mange, mange år fremover.

Valget for oss falt på Osprey Poco AG Premium. Det er toppmodellen i Osprey sin serie av bæremeiser, og er den som har desidert mest pakkvolum, er superkomfortabel å ha på, og har en rekke kjekke ekstrafunksjoner som gjør turen enklere for både oss og Leo.

Siden jul har vi brukt bæremeisen både på turer gjennom nasjonalparker i Costa Rica, opp en vulkan i Nicaragua, over Kolsåstoppen i snøen, på enkle skiturer og på teltturer i nærmarka. Og så langt er vi veldig fornøyde!

Den har selvfølgelig sine mangler, men først fordelene:

 • Integrert og sammenleggbar solskjerm og regntrekk!
 • Plass til Camelback
 • Dagstursekk på 11 liter som kan tas av når den ikke brukes (meisen har totalt nesten 40 liters volum!)
 • Utrolig komfortabel på rygg og hofter
 • Masse stilige ekstrafunksjoner som sladrespeil (for å sjekke på barnet), gode lommer overalt, avtakbar siklepute, justerbar sittehøyde for barnet +++
 • Leo elsker den!!

Ulempene er at den gnager noe over skuldrene, og når barnet beveger seg mye kjennes det godt. Den knirker også litt i bruk, men ikke nevneverdig. Dessuten er den en av de tyngste bæremeisene på markedet, på nesten 3,8kg.

Med en maksvekt på 22 kg betyr det at vi kun kan ta med 6 kilo ekstra hvis Leo veier 12kg. Men samtidig er 22kg mer enn nok å bære på ryggen med denne bæremeisen uansett!

For denne bæremeisen så veier fordelene opp mot ulempene. Husk at bæremeiser er en blanding av en sekk og et bæresystem for et barn, så de vil aldri kunne bli like gode å bære som en sekk!

Etter hundretalls timer på tur med Osprey Poco AG Premium, er vi ikke i tvil – dette er den beste bæremeisen på markedet!

PS: Et pro tip fra oss: Hvis du trenger myggnetting til bæremeisen, kan du kjøpe et billig myggnett lignende denne typen.

Denne bruker vi på alle turene våre i skogen, og det passer fint over meisen. Beina blir ikke tildekt, men det løser vi med bukse, sokker og myggspray!

Vi håper disse rådene hjelper deg til å finne den beste bæremeisen for dere, og at det blir utrolig mange fine turer fremover! Hvis det er noe du lurer på, så er det bare å legge igjen en kommentar til oss!

Vi i Turfamilien skriver om våre turer høyt og lavt med og uten barn i Norge og utlandet. Vi vil at alle skal komme seg ut på tur, uansett om du har små, store eller ingen barn. For å bli bedre kjent med oss kan du lese mer på denne siden. Legg også gjerne igjen en kommentar til oss, så vi kan bli bedre kjent med deg!

Les mer:

Pin It on Pinterest

Share This